Zahájení sezony přilákalo do Konstantinových Lázní stovky lidí

Slavnostní zahájení 219. lázeňské a turistické sezóny na Konstantinolázeňsku přilákalo stovky lidí, Symbolicky ji odstartoval v sobotu 21. května plzeňský biskup Tomáš Holub požehnáním Prusíkovu prameni na kolonádě v Konstantinových Lázních.

Cílená propagace v Plzni

Organizátoři pro návštěvníky připravili pestrý program, jenž si děti i dospělí i díky příznivému počasí náležitě užili. Akci zakončil v neděli 22. května odpolední promenádní koncert dechového orchestru mládeže ZUŠ Bezdružice Juvenka.

„Jsem moc ráda, že na slavnostní zahájení sezóny zavítalo tolik návštěvníků a strávili u nás  pohodový den. Věřím, že ta velká účast byla předzvěstí toho, že se letošní lázeňská i turistická sezóna na Konstantinolázeňsku vydaří,“ uvedla ředitelka Léčebné lázně Konstantinovy lázně a.s. Dana Jurásková. Na organizaci programu se lázně podílely společně s obcí Konstantinovy Lázně, Mikroregionem Konstantinolázeňsko a Místní akční skupinou Český Západ, z.s.

Návštěvníci si užili mimo jiné řemeslný jarmark, prohlídku balneologického provozu i hudební vystoupení. Velký zájem vzbudila komentovaná prohlídka veteránů Bohemia Classic Car Clubu i módní přehlídka bižuterie Jablonex. Dětem se líbilo loutkové divadlo, užily si i výtvarné dílničky a lanové aktivity. Amfiteátr se zcela zaplnil při koncertu rockové skupiny Pavel Sedláček & Cadillac, vyvrcholením celodenního programu pak bylo večerní vystoupení Banjo Bandu Ivana Mládka a závěrečná ohňová show Cirkusu Céres. Program doplnila mimo jiné vernisáž výstavy obrazů Ivana Mládka a křest knihy Konstantinky (kulturní) – jejich hosté a historky lázeňské autora Oldřicha Dudka.

Léčebné lázně Konstantinovy lázně jsou jedinými lázněmi v Plzeňském kraji. Lidé se zde léčí zejména po vážných operacích srdce a operacích velkých kloubů, tedy kyčlí, kolen a ramen. Jezdí sem rovněž na relaxační pobyty. V osmi lázeňských domech je klientům k dispozici 305 lůžek, stará se o ně přibližně stovka zaměstnanců. Veřejnost i pacienti mohou využít restauraci umístěnou v Lázeňském domě Jirásek a kavárnu v Lázeňském domě Prusík, stejně jako Wellnescentrum s bazénem.     

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka