Šest milionů korun pro spolky, sportovce a zahrádkáře v prvním plzeňském obvodu

První plzeňský obvod rozdělí více než 6 milionů korun na podporu organizací zaměřených na práci s dětmi a seniory, sportovní kluby a další instituce. Též je vyhrazeno 200 tisíc korun na nový dotační program na ochranu životního prostředí, zejména zahrádkářství.

Cílená propagace v Plzni

Prostřednictvím dotačních programů Jednička rozdělí přes šest milionů

První plzeňský obvod rozhodl tyto roky štědře podpořit organizace, které se zaměřují na práci s dětmi a seniory, sportovní kluby a další instituce, a to rozdělením více než šest milionů korun prostřednictvím svých dotačních programů. Navíc ještě dalších dvě stě tisíc korun je vyhrazeno pro zcela nový dotační program zaměřený na ochranu životního prostředí.

Tento nový dotační program umožní zájemcům v oblasti životního prostředí získat finanční prostředky na založení či péči o zahrádky před rodinnými nebo bytovými domy. Žádosti lze podávat elektronicky, přičemž u dvou programů je možné se registrovat již ode dneška.

Starostka prvního plzeňského obvodu Ivana Bubeníčková uvedla, že tento rok budou dotační programy zahrnovat tři oblasti, přičemž jednou z nich je nový program v oblasti životního prostředí. Na některé projekty, jako je nákup substrátu, květin a podobně, mohou zájemci získat až sedm tisíc korun. Bubeníčková dodala, že jejich obvod je prvním v krajském městě, který přišel s takovým programem, a všichni jsou zvědaví, jak si tento program povede.

Žádosti o tento ekologicky zaměřený grant přijímá úřad od 22. ledna do 28. února prostřednictvím portálu eDotace. Na tento konkrétní dotační titul je vyčleněno celkem dvě stě tisíc korun. Jednotliví žadatelé mohou získat až sedm tisíc korun.

Od 22. ledna do 16. února je také možné podávat žádosti o dotace v oblasti sportu, tělovýchovy a volnočasových aktivit, které čerpají z fondu tři miliony korun. V rámci programu na podporu sportovních činností a tělovýchovy mohou žadatelé získat až sto tisíc korun na nákup sportovních a tréninkových pomůcek, dresů, ale také na mzdy trenérů, nájem tělocvičny a další potřeby.

Od 26. února do 22. března přijímá úřad žádosti o granty v sociální oblasti a oblasti kultury. Na podporu sociálních služeb poskytovaných občanům je možné získat až sto tisíc korun, zatímco na prevenci rizikového chování dětí a mládeže a prevenci sociálního vyloučení je možné získat až osmdesát tisíc korun.

V oblasti kultury je možné získat až osmdesát tisíc korun, které mohou být využity například na pořádání kulturních akcí, zájmových kroužků pro děti a seniory a další aktivity spojené s rozvojem kultury v prvním plzeňském obvodu.

Žádosti o dotace je možné podávat elektronicky prostřednictvím portálu eDotace. Poté budou žádosti posuzovány komisí rady a nakonec schváleny zastupitelstvem na zasedání dne 24. dubna. Následně budou žadatelé vyzváni k podpisu smlouvy a dle podmínek předložení potřebných dokladů k vyúčtování, a to nejpozději do konce listopadu. Následně budou vypláceny peníze.

Starostka Bubeníčková poznamenala, že úřad připravil konzultační den zaměřený na dotace, který se uskuteční dne 12. února. Během tohoto dne budou úředníci finančního odboru k dispozici pro zájemce, kteří potřebují pomoci nebo radu ohledně dotačních programů a jejich pravidel.

Všechny uvedené dotační programy jsou v souladu se tzv. Zásadami pro poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Plzně. V případě, že máte zájem o podrobnější informace o dotačních programech prvního plzeňského obvodu, navštivte jejich oficiální webové stránky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.01.2024 15:20



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka