8K televize disponují působivým rozlišením

Nejnovější, největší televizory mají přes 33 milionů pixelů neboli 8K rozlišení. Jde o další velký technologický skok!

Cílená propagace v Plzni

Pokud jste televizní nebo herní fanoušek a chcete si vychutnat váš oblíbený film nebo hru na 100 % se všemi detaily a úžasnými vizuálními efekty, tak byste měli věnovat pozornost technologické novince zvané 8K rozlišení.

Televize s plochou obrazovkou nabízejí několik rozlišení (tzn. jemnost, kvalitu obrazu). Starší zařízení a mnoho dnes prodávaných 32 palcových modelů má rozlišení přibližně jeden milion pixelů (při výšce obrazu 720 pixelů). Novější a mírně větší obrazovky (od 49 palců) disponují více než 2 miliony pixely (při výšce obrazu 1080 pixelů). Obrazovky s úhlopříčkou 50 palců a více vám mohou nabídnout velmi vysoké rozlišení 8 milionů pixelů tzv. 4K rozlišení nebo Ultra HD rozlišení. Takové rozlišení má skutečně nejméně 8 000 000 aktivních pixelů (3840 x 2160 pixelů), což je 4x více než má Full HD rozlišení (1920 x 1080 pixelů). 

Nejnovější, největší televizory mají přes 33 milionů pixelů neboli 8K rozlišení. Vězte, že čím více obrazových bodů máte k dispozici, tím větší vizuální zážitek získáte. 

8K rozlišení - co byste o něm měli vědět?

Možná jste již doma měli 4K televizi. Možná jste si ji pořídili teprve nedávno. Možná stále používáte televizor s obrazem 1080 pixelů na výšku. Pravděpodobně jste slyšeli o tom, co přijde po rpzlišení 4K. Ano, jde o 8K TV. Jedná se o další velký skok v televizním rozlišení, kdy 4K televizory postupně nahradí technologicky vyspělejší 8 K televizor.

8K rozlišení je samozřejmě vyšší než 4K. Zopakujme si nyní vývoj kvality rozlišení obrazu. Full HD obrazovky mají rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Obrazovky 4K zdvojnásobují tato čísla na 3840 x 2160 a čtyřnásobně zvyšují počet pixelů. 8K TV zdvojnásobuje čísla, a to již na skutečně úctyhodné rozlišení 7680 x 4320. 

Díky výrazně vylepšené technologii vypadá obraz (děj filmu či hry) na obrazovce 8K působivě. Nástup podpory HDMI 2.1 pro herní konzole oprávněně zvyšuje popularitu 8K televizí v komunitě hráčů. Stejně tak jsou nadšeni i filmoví fanoušci, kteří nyní zvažují upgrade z 4K televizena 8K. A co vy? Přidáte se?

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka