Autobusy RegioJet vyjedou od června na nové lince Praha – Přeštice – Švihov – Klatovy a zpět

Autobusy RegioJet odstartují ve čtvrtek 1. 6. 2017 na nové lince spojující 2x denně Prahu s Klatovy. Po trase zastaví také v dalších nových destinacích – v Přešticích a Švihově.

Jarní servisní akce AUTO CB

I těm nabídnou nové přímé spojení s Prahou luxusními autobusy ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček.

Linka Praha – Přeštice – Švihov - Klatovy a zpět je po zahájení prodeje jízdenek na lince do chorvatského Splitu a po linkách do Špindlerova Mlýna, Náchoda či Strakonic, Vimperku a Pasova další z nových tras, kam v rámci letošní expanze žluté autobusy RegioJet vyjedou. Nové linky jsou charakteristické především tím, že poprvé spojují nová místa, kam dosud autobusy RegioJet nejezdily. Jedná se zejména o důležitá turistická a regionální centra v rámci České republiky mimo krajská města.

Linka z Prahy do Klatov bude v Praze vyjíždět z centrálního autobusového nádraží Praha – Florenc a také ze stanoviště Praha – Zličín (trasa metra B), v Přešticích a Švihově zastaví na náměstích a v Klatovech na autobusovém nádraží, které bude konečnou zastávkou spoje. Jízdní řád je přitom nastaven tak, aby v každém směru nabídl jeden dopolední a jeden odpolední spoj. Ceny jízdenek na trase Praha – Klatovy začínají s Kreditovou jízdenkou na 115 Kč, na trase Praha – Přeštice na 110 Kč a Praha – Švihov na 100 Kč.

Na lince budou nasazeny špičkové autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček. Na lince RegioJet nabídne upravený koncept palubních služeb – linka nebude obsluhována stevardkou a o odbavení cestujících a další služby se postará řidič spoje. Nadstandardní servis je samozřejmostí, kromě internetu a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku. Na palubě nicméně nebude probíhat prodej občerstvení a distribuce horkých nápojů. Jedná se o nový koncept, testovaný v loňském roce v průběhu léta a určený pro nové linky s menší frekvencí spojů - spojující regionální centra střední a menší velikosti.

„Stále analyzujeme nové příležitosti a destinace, kam bychom mohli se žlutými autobusy začít jezdit. Jen v letošním roce jsme si letos naplánovali spuštění více než pěti nových linek. V tuto chvíli již běží provoz či prodej jízdenek například na novou linku z Prahy do Špindlerova Mlýna, Náchoda či Klatov. V rámci mezinárodních destinací si s námi již mohou cestující naplánovat dovolenou do chorvatských měst Split, Trogir či Zadar, kam letos poprvé spustíme provoz sezónní linky k moři. Nyní spouštíme předprodej jízdenek do bavorského města Pasov - celoroční atraktivní cíl pro turisty, stejně jako pro cestující ze Strakonic či Vimperku. Kromě výše uvedených linek plánujeme spuštění linek na východ Evropy  - do rumunských měst Arad a Temešvár či západoukrajinského Lvova,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusů RegioJet.

Jízdenky na nové spoje jsou v prodeji – a to jak přes internetové stránky www.regiojet.cz nebo www.regiojet.sk, stejně jako na všech prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY v České republice a na Slovensku a současně u smluvních prodejních partnerů, kteří prodávají jízdenky na mezinárodní autobusové spoje RegioJet.

Autobusy RegioJet přepravily v roce 2016 rekordních 8,45 milionů cestujících. To je meziročně o více než půl milionu cestujících více než v roce 2015, kdy žluté autobusy přepravily celkem 7,87 miliónu cestujících. Dohromady s vlakovými spoji RegioJet pak v celé žluté síti v roce 2016 cestovalo téměř 16 milionů cestujících.
Veškeré detailní informace o lince Praha – Klatovy a zpět – včetně jízdního řádu – jsou zde:
https://www.regiojet.cz/novinky/autobusy/2017-06-01-praha-prestice-svihov-klatovy-jizdni-rad-novy.html

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 6 roky

    Dobrý den, obracím se na Vás s následující prosbou. Dne 23.10. v 9,30 z Heidlbergu bychom měli odjet do Prahy. Prosím sdělte, zda jízdenky na tuto trasu je nutné koupit dopředu a v jaké lhůtě. Tyto jízdenky mám zakoupit u Regiojet? Kdekoliv?

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka