Bavoři lákají Západočechy na kulturu do Wurzu: Stará hudba mladě jako nikdy dosud

28. letní koncerty v bavorském Wurz se konají v historickém farním dvoře Muttone. Za krásného počasí v zasněném vnitřním dvoře barokního souboru staveb, za nepříznivých povětrnostních podmínek v bývalé maštali.

Jarní servisní akce AUTO CB

Koncert se koná v sobotu 22. srpna od 18 hodin, hraje Josef Suk Ensemble, Praha.

Josef Suk Ensemble se smyčcovými nástroji a čembalem pod vedením Jana Adamuse, hoboj, nechá na sedmi nástrojích zaznít rarity z baroka a rané klasiky.  V duchu hudby 18. století se nachází program na rozhraní pozdního baroka k rané klasice.  Rozhodující pro ansámbl byla pevná spolupráce s českým houslistou Josefem Sukem, který je vnuk skladatele Josefa Suka a pravnuk skladatele Antonína Dvořáka. 

V pestrých interpretacích ansámblu tento výjimečný houslista Josef Suk žíje dál autentickým způsobem. Kouzlo této spolupráce určuje jedinečný zvuk znamenitýho ansámblu s hobojistou a dirigentem Janem Adamusem, který ansámbl založil.  Vedle díla od Johanna Ludwiga Bacha, které dosud zaznělo velice zřídka, bude ansámbl zahrát koncert pro hoboje od Carla Besozzího. 

Pří zaznění hudby od Albinoního, Vivaldího, Händla a Franka Xavera Richtera, sedm hudebníků z Česka promění historický farní dvůr ve znějící klenot. Představí se Jan Adamus, hoboj, Jana Vonášková, housle, Marie Fuxová, housle, Zbynek Pad‘ourek, viola, Jitka Vlašánková, violoncello, Jiří Valenta, kontrabass, Martin Levický, cembalo.

Během celé sezóny koncertů budou v historickém farním dvoře Muttone ve Wurz u příležitosti „mezinárodniho roku světla“ k vidění jak výstava od Sabine Hannesenové, která klade důraz na světla a barvy v přírodě a v architektuře, tak i výstava od předsedkyně Hornofalckého uměleckého spolku, Irene Fritz, s názvem „mind maps“. 

Vstupenky / snižené ceny pro české hosty: okticket.de, NT-ticket.de, v předprodeje, pokladna (1 hodinu před začátkem) :  10,- €.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka