Bohemia Sekt zahájil vývoz do Mexika

Největší tuzemský producent sektů ze Starého Plzence nově vyváží svá šumivá vína do Mexika. Obyvatelé severoamerické země si budou moci připít českým Bohemia Sektem už na Vánoce i při příchodu nového roku.

Cílená propagace v Plzni

Do Mexika byl odeslán první kontejner Bohemia Sektu určeného k prodeji v maloobchodních řetězcích. „Primárně se orientujeme na český trh a české spotřebitele. Ale každá další země, kde si mohou lidé připít českým sektem, nám dělá nesmírnou radost, protože tím šíříme dobré jméno České republiky a zdejší dlouhé vinařské tradice,“ říká ředitel společnosti BOHEMIA SEKT Ondřej Beránek.

K nově navázané spolupráci významně přispěla česká pobočka agentury CzechTrade v Mexiku. „Společnost Bohemia Sekt píše díky rychlosti první objednávky českou historii v Mexiku. V dubnu letošního roku se přihlásila na poptávku, v níž dlouholetý partner naší mexické kanceláře CzechTrade poptával bílá šumivá vína. Obě strany jsme propojili, pomohli při úvodních jednáních a již v září byl do Latinské Ameriky vypraven první kontejner lahví českého sektu. Do budoucna bychom rádi společnosti pomohli i na trzích Střední Ameriky nebo Karibiku,“ říká Tereza Vítková, ředitelka zahraniční kanceláře CzechTrade Mexiko.

Z celkové produkce skupiny BOHEMIA SEKT tvoří export relativně malé procento prodaného objemu sektů a vín. Nejvýznamnějšími exportními trhy jsou pro firmu Slovensko a Belgie, ale slibně se vyvíjí i export do Holandska, Dánska nebo Kanady.

Společnost se prosazuje v zahraničí zejména prémiovou řadou Bohemia Sekt Prestige, která je vyráběna tradiční metodou kvašením v lahvích. K úspěchu v zahraničí přispívají také ocenění, která získávají sekty na renomovaných výstavách jako Vinalies International či Decanter World Wine Awards a dalších.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.11.2021 08:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka