Březnová Beseda: cestovatel Zibura, Bratři Ebenové nebo Zdeněk Izer

Přinášíme březnový program Měšťanské besedy a Kina Beseda. V nabídce jsou tradičně koncerty, divadla, přednášky i pohádky pro děti a i program Kina Beseda nabyl na objemu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Také Měšťanská beseda vyvěsila ukrajinskou a českou vlajku k symbolické podpoře nedotknutelnosti území států.

Nově přidala do programu politický podcast Kecy & politika, který proběhne naživo v Měšťanské besedě 3. května 2022 s šéfkomentátorem Reflexu Bohumilem Pečinkou a Petrem Michopulosem, který se již 25 let zabývá marketingem a politikou. Vzhledem k současné situaci to bude jistě zajímavá debata.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba


2. 3. 2022 20:00 Po siréně swing! Pilsner Jazz Band & Brass Band Rakovník

Legendární partička Brass Band Rakovník si na “siréně” v těch uplynulých osmi letech zahrála již několikrát a jejich písně textované Pavlem Skleničkou zazní i na té kulaté, 70. “siréně”!
Úvod patří pořadateli akce, Pilsner Jazz Bandu, který zahraje výběr ze svého swingového repertoáru slavných jmen – Ellington, Basie, Miller, Goodman a další.
Hraje se od 20:00, taneční lekce s Lenkou Sekaninovou začíná již o hodinu dříve.

14. 3. 2022 19:00 Zpívám, tedy jsem IV
Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková

16. 3. 2022 19:00 Bratři Ebenové
Bratři Ebenové – kapela tří bratří Ebenových (Marek, Kryštof, David) a dalších předních českých hudebníků (Pavel Skála, Jaromír Honzák, Jiří Veselý a Jiří Zelenka). Koncertně hrají průřez tvorbou od prvního alba Malé písně do tmy (1984) až po poslední Čas holin (2014), které je svým obsahem čím dál tím aktuálnější.

20. 3. 2022 19:30 Jeff McErlain & Walter Fischbacher (USA)
Jeff McErlain je renomovaný americký bluesrockový kytarista z newyorského Brooklynu. Ve své hudební kariéře prošel mnoha různými styly počínaje klasickým rockem přes jazzovou fúzi po klasické blues. V poslední době vystupuje s hvězdným kytaristou Robbenem Fordem, pětinásobným kandidátem na cenu Grammy a zakladatelem The Yellowjackets. Jeff s ním vydal své poslední CD, které se jmenuje „Now“.
V Plzni vystoupí s populárním Walterem Fischbacherem na klávesy, Cliffem Schmittem na baskytaru a bubeníkem Ulfem Stickerem.

22. 3. 2022 19:00 Nezmaři
Speciální host: Petr Dopita, zpěvák a mistr světa ve hře na kanadskou pilu
Stálice české hudební scény se vrací do Měšťanské besedy v Plzni, kde zahraje písničky nejen z posledního alba. Zpívat se budou písně z celé historie kapely, od jejích počátků až po současnost.

24. 3. 2022 19:00 Dubnička Lahoda Revival Kabaret
Oslavná tryzna za neznámé hity
Šimek & Grossmann, Suchý & Šlitr, Vodňanský & Skoumal… Znáte ale Dubničku & Lahodu? Přitom za sebou zanechali pokladnici veselých písniček, komických scének a minimalistické poesie. Objevovat jejich tvorbu můžete v chodsko-valašské retro folk show. Autoři Kabaretu se snaží navázat na bohatou, ale mizející tradici spojení vtipných písniček a scének vlastním originálním způsobem, aniž by se se zmíněnými ikonami chtěli srovnávat.


DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo


7. 3. 2022  19:00 Jak jsem vyhrál válku

Velmi úspěšná a oblíbená komedie dostává znovu příležitost vás pobavit i dojmout. Ve zcela novém obsazení uvidíte příběh vojáka Ernesta Goodbodyho, který se svérázně potýká s mašinérií armády. Svým naivním a důkladně poctivým přístupem ke všemu a všem uvádí v šílenství ty, kteří v rozkazech a drilu nalezli smysl svého života. Každý nadřízený se ho snaží co nejdříve zbavit. Goodbody nevinně rozpoutává situace, které jsou přes krutou podstatu války nesmírně komické a směšné. Skrze humor, leckdy černý, připomíná známou pravdu, že se někdy smějeme, abychom zakryli slzy…

24. 3. 2022 19:30 Caveman
One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

27. 3. 2022 19:00 Na plný coole
Opět se budete moci setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Těšit se můžete na videoprojekce a nejrůznější zábavné kostýmy a převleky.


CESTOVÁNÍ S BESEDOU

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

15. 3. 2022 19:00 Norské Lofoty a Finsko – země tisíců jezer
Přednáší: Jarda Bouzek
Báječné a všemi opěvované norské Lofoty. Jsou skutečně tak krásné? A jak to vypadá na údajně nejsevernějším bodu evropského kontinentu? Severem Norska se vydáme z Lofot až na Nordkapp a aby toho nebylo málo, projedeme celé Finsko z jeho nejsevernějšího bodu po pobřeží Baltského moře až do Helsinek.

28. 3. 2022 19:00 Ladislav Zibura: Prázdniny v Česku
Po světě už se Ladislav narajzoval dost, a tak zatoužil po tom důvěrně poznat svou vlast. Vydejte se s ním na dvouměsíční prázdninovou jízdu po českých luzích a hájích. Podíváte se do oblastí známých i neznámých – od jihočeských rybníků přes uhelné pánve až po opuštěné pohraničí. Zasmějete se nad příběhy svérázných lidí, dozvíte se, v čem jsme nejlepší na světě, a vyslechnete si zapomenuté zajímavosti z naší historie. Tak přisedněte do roztomilého bílého autíčka, dobře se bavte a pevně připoutejte! Váš řidič je začátečník.

29. 3. 2022 19:00 Jordánsko
Přednáší: Julius Lukeš
Nechte se provést jednou z nejpestřejších arabských destinací, která v sobě ukrývá jedinečnou historii, svébytnou kulturu, různorodé památky, vynikající jídlo, nádherné moře a divokou přírodu. Kromě slavné Petry objevíme také pouštní hrady nedaleko hranic se Saudskou Arábií a Sýrií, dokonalý korálový útes v Rudém moři, jedny z nejlépe zachovalých římských památek na světě, dechberoucí pouštní přírodu, křižácké pevnosti a pohostinné místní.


AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

6. 3. 2022 14:30 / 16:00 Zlatovláska (Divadlo eMILLIon)
Klasická loutková pohádky podle předlohy Karla Jaromíra Erbena. Spolu s loutkami mohou diváci prožít strastiplnou cestu Jiříka za zlatovlasou pannou a pomohou mu plnit nezbytné úkoly, aby vše dobře dopadlo.
Vhodné pro děti od 3 let

13. 3. 2022 14:30 / 16:00 O Sněhurce (Divadlo Múza)
Zlá královna se neumí smířit s tím, že Sněhurka je krásnější než ona a chce ji zničit. Spisovatel proto do pohádky připíše trpaslíky, aby děvče ukryli v chaloupce. Princ ale musí přijít z řad diváků.
Vhodné pro děti od 3 let

20. 3. 2022 14:30 / 16:00 Slepičí pohádka (Nána divadélko)
Jarní příběh slepiček a zlobivé kozy na jednom malém dvorku, kde se dějí nemalé zázraky života. Že slepičky mohou být zlé a závistivé, ale i dobré a výjimečné, že láska umí hory přenášet a každému se dostane odměny po zásluze, o tom vypráví tato pohádka plná živých písniček.
Vhodné pro děti od 3 let

27. 2. 2022 14:30 / 16:00 O tureckém rybáři (Loutkové divadlo Basta-fidli)
Loutkovo – kejklířské Divadlo Basta -fidli vás zve na svou jarmarečně loutkovou komedii.
Poslyšte kus o Turkovi a jeho ženě, která chce víc a víc, až pro svou chamtivost nemá nic.
Pimplata máme turecká! Pobaví taťku, mamku i děcka!
Vhodné pro děti od 3 let

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

2. 3. 2022 19:30 Klan Gucci   
Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci.
3. 3. 2022 19:30 Mimořádná událost
17. 3. 2022
30. 3. 2022

Jak byste se chovali, kdybyste jeli ve vlaku, který nikdo neřídí? Odpověď na tuto otázku hledá Jiří Havelka, režisér a scenárista diváckého hitu Vlastníci, ve svém dalším filmu, komedii Mimořádná událost.
7. 3. 2022 19:30 Batman

Pomsta je tu. Ve svém druhém roce boje proti zločinu Batman odhaluje korupci v Gotham City, která souvisí s jeho vlastní rodinou, a zároveň čelí sériovému vrahovi známému jako Hádankář.
9. 3. 2022 19:30 Zátopek
       
Výpravný film režiséra Davida Ondříčka věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.
10. 3. 2022 19:30 Betlémské světlo
21. 3. 2022

Scénář komedie Jana Svěráka vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. Příběh o stárnoucím spisovateli, kterému už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a  jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději.
14. 3. 2022 19:30 V létě ti řeknu, jak se mám

Komedie mapuje životy party čtyřicátníků, kteří jsou kamarády od dětství a dodnes se potkávají, teď už spolu se svými rodinami. Po letech se ale začínají objevovat tajemství, která jejich životy navždy změní.  Ukazuje se, že být šťastný je prostě docela dřina.
16. 3. 2022 19:30 Smrt na Nilu

Dovolená belgického detektiva Hercule Poirota na palubě okouzlujícího říčního parníku v Egyptě se změní v děsivý hon na vraha ve chvíli, kdy idylické líbánky dokonalého páru postihne tragédie.
23. 3. 2022 19:30 Nejhorší člověk na světě

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda… Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě.
24. 3. 2022 19:30 Okupace

Jedna noc, jeden bar. Ospalý večírek herců po představení naruší návštěva nezvaného hosta. Namol opilý ruský důstojník přišel prodat kanystr armádního benzínu, jenže obchod se zvrhne v závody v pití vodky a Rus, zaujatý nejen pohlednou Miladou, ale hlavně komickou zbabělostí všech přítomných mužů, se k odchodu nemá. Atmosféra houstne spolu s oblaky cigaretového dýmu, charaktery se lámou, Rus se skvěle baví. Tak skvěle, že nakonec vytáhne zbraň…
28. 3. 2022 19:30 Belfast

Slavný herec, režisér a scenárista Kenneth Branagh natočil film o svém dětství. Příběh humorný a laskavý, zároveň ale drsný a trochu krutý. Místem jeho dětských her byl totiž severoirský Belfast, který nepatří k nejvyhledávanějším adresám.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka