Čápy čeká v Plané po návratu z Afriky nová hnízdní podložka

Plzeňští zvířecí záchranáři vylepšili hnízdní podložku čápům v Plané na Tachovsku. Vrácení vyztužené podložky na betonový sloup proběhlo v pondělí. Za zhruba třicet let, po která se Plzeňáci čápům v kraji věnují, je to asi stá podobná akce. Děkuji všem zúčastněným za perfektně odvedenou práci a čápi se mohou do Plané opět vrátit na své hnízdo, které jsme jim

Cílená propagace v Plzni

Šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň děkuje všem zúčastněným za perfektně odvedenou práci. "Čápi se mohou do Plané opět vrátit na své hnízdo, které jsme jim loni na podzim sundali, přes zimu na stanici opravili a dnes opět na sloup vrátili," konstatuje Makoň.

                             
 Do Plané na podložku do Hřbitovní ulice se pravidelně vrací čápi až začátkem dubna. Podle tohoto termínu se jedná o čápy bílé, kteří ještě jako za starých časů zimují v daleké Africe a vracejí se s jarem podstatně déle, než jejich příbuzní zimující ve Španělsku či sousedním Německu. Jako například páry čápů bílých z Chodové Plané, Chebu, Mirošova, Točníku u Klatov a další, kteří jsou na hnízdech už dnes.



                        

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka