ČT zve v úterý na plzeňskou debatu na téma 30 let svobody slova

Česká televize pokračuje v úzké spolupráci s vysokými školami a na podzim připravila novou sérii veřejných debat ke třiceti letům svobody slova.

Jarní servisní akce AUTO CB

Naváže tak na loňský cyklus o fake news,jenž navštívilo více než dva tisíce studentů. Diskuze proběhnou v celkem sedmi městech, v Plzni se uskuteční v úterý 12. listopadu.

Další z přednáškového cyklu ČT nazvaného  1989-2019: 30 let svobody médií proběhne v úterý 12. listopadu od 16:30 v aule Západočeské univerzity v Jungmannově ulici. Řečníci budou debatovat na téma proměny zpravodajství, médií veřejné služby, chápání svobody slova, chování na internetu nebo fenoménusociálních sítí. A to s akcentem na třicáté výročí pádu totalitního režimu, na důležitost principu svobody slova, ale také na nezávislost veřejnoprávních médií.

Za Českou televizi se debaty zúčastní šéfredaktor reportážní publicistiky ČT Marek Wollner společně se sportovním komentátorem Petrem Vichnarem. Dalšími řečníky budou vysokoškolští pedagogové – Petr Jurek, vedoucí katedry politologie a mezinárodních vztahů a politolog Přemysl Rosůlek působící na stejné katedře. Moderace se ujme děkan plzeňské filozofické fakulty David Šanc.

Nová série diskuzí, jež se pojí s výročím listopadu 1989, navazuje na dřívější spolupráci České televize s vysokými školami, na kterých organizují veřejné debaty. Předchozí cyklus na témafake news navštívilo přes dva tisíce studentů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka