Chodské slavnosti zkomplikují dopravu, pomohou speciální autobusy ČSAD

V pátek startují tradiční Chodské slavnosti v Domažlicích spojené s Vavřineckou poutí. Očekávají se komplikace v dopravě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Bezproblémovou přepravu pro návštěvníky pomůžou zajistit speciálně vypravené linky ČSAD autobusy Plzeň.

„Na základě zkušeností z předchozích ročníků Chodských slavností posilujeme ve dnech 9. – 11. srpna kapacitu na trase Plzeň – Domažlice. Navíc ve spolupráci s městem Domažlice zajistíme po oba víkendové dny dopravu na Vavřineček a speciální městkou linku,“ sdělil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava.    

Kvůli Chodským slavnostem v Domažlicích se uzavře průjezd dolní branou na Náměstí Míru. Od pátku se řidiči nedostanou kromě náměstí ani do přilehlých ulic. K dispozici budou odstavná parkoviště ve směrech od Kdyně i od Plzně. Do centra města pak pojede bezplatná kyvadlová autobusová doprava.

Kyvadlová autobusová doprava na Vavřineček bude jezdit v sobotu i v neděli od 8 do 13 hodin z autobusové zastávky Domažlice,Havlíčkova v Havlíčkové ulici. Autobusy budou jezdit v 30minutovém intervalu. Přeprava je bezplatná.  

V sobotu i v neděli v době od 9 do 18 hodin pojede také mimořádná městská autobusová linka. V půlhodinových intervalech bude bezplatně vozit návštěvníky slavností mezi vlakovým nádražím, středem města a oblastí bývalých kasáren. Zastavovat bude na následujících zastávkách: Domažlice,železniční stanice (stanoviště č. 5), Domažlice,u pohřební služby, Domažlice,Poděbradova (stanoviště č. 14 a 11), Domažlice,u nemocnice a Domažlice,Petrovická (u zimního stadionu). 

Domažlice jsou během víkendu velmi dobře dostupné spoji ČSAD autobusy Plzeň, které budou během konání Chodských slavností ještě posíleny.

Sportovně založení návštěvníci mohou využít i cyklobus Český les. Ten sice nezajíždí až do Domažlic, ale lze ho využít jako výchozí bod a na kole dojet například ze zastávky Horšovský Týn nebo Meclov do Domažlic a zpět.

Chodské slavnosti spojené s domažlickou Vavřineckou poutí jsou jedním z nejstarších folklorních festivalů v České republice. Pořádají se již od roku 1955. Hlavní program se odehrává na několika scénách. Zajímavým zpestřením je velký staročeský jarmark v historickém středu města, výstavy, tradiční pouťové atrakce či hudební festival Chodrockfest.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka