Chybí vám finanční prostředky na zajímavý plán ve vašem městě nebo obci? Přečtěte si, jak je můžete snadno získat

Peníze, peníze a zase ty peníze! Kde je sehnat, aby bylo na zlepšení úrovně žití v naší čtvrti?

Cílená propagace v Plzni

Snad každé město nebo obec by chtěla zlepšit životní úroveň svých obyvatel a zvýšit tak komunitní spokojenost. Každý starosta se svými zástupci se touto otázkou neustále zabývá. Bojuje s faktem, že finančních prostředků v rozpočtu prostě nebude nikdy dost na vše, co by potřebovalo nějakou tu opravu, kompletní rekonstrukci nebo úplně novou stavbu. Samozřejmě to nemusí být jen starostové malých měst a obcí. Můžou to být i jiní zastupitelé, vedoucí, majitelé a další. Nedostatek financí na nejrozličnější potřebné projekty trápí i větší a velká města, městské části statutárních měst, dokonce i hlavní město Prahu, státní i soukromé podniky a společnosti, státní i soukromé organizace, školy, univerzity. Ale také výzkumné, veřejnoprávní, státní i nestátní, příspěvkové organizace, a v neposlední řadě i církevní a náboženské instituce. 

Kde získat extra finanční prostředky?

Kde však takové extra finanční prostředky získat? Čtěte dále, a dozvíte se vše potřebné.

Co když máte to štěstí a máte dostatek finančních prostředků na všechny vaše projekty. Našli jste extra peníze, ale hodilo by se vám sehnat dodavatele konkrétních služeb pro váš projekt ve stylu „hodně muziky za málo peněz“. A nejlépe byste si dodavatele vybrali ještě toho nejlepšího. Tomu se říká veřejná zakázka. Hovoříme zde o úplatném poskytnutí služeb nebo dodávek anebo úplatném provedení různých stavebních prací. Kde vy jste v roli veřejného zadavatele a s vybraným dodavatelem uzavíráte písemnou smlouvu.

Možná dokonce potřebujete na klíč vyhotovit celý projekt se všemi detaily. Máte rámcovou představu, co byste chtěli pozměnit, ale nemáte čas vytvořit plán projektu, nemáte k dispozici ty správné lidi, kteří vám projekt kompletně vytvoří.

Mimochodem v dnešní době se dají sehnat dodatečné finanční zdroje prakticky na cokoli, jen procesy bývají zdlouhavé časově a hlavně papírově. Je potřeba vše složitě dokazovat a na to nemá každý čas, nebo kapacitu zkušeností a chuť se pouštět do složité administrativy. Zde se vám zajisté hodí zkušený dotační průvodce.

Zkušený dotační průvodce

Ať už potřebujete zajistit dotace, najít vhodného dodavatele, pro což potřebujete připravit veřejnou zakázku, anebo zpracovat celý projekt od nuly, je tu firma Artendr s.r.o. Ta vám vše výše zmíněné zajistí i na klíč. 

Artendr a pan Marek Semerád, který celou firmu vede již více jak deset let, je připravena vám poskytnout ty nejlepší služby. Marek Semerád, jako zároveň starosta malé obce Cerhenice, si sám problematikou získávání dotací, veřejnými zakázkami a vytvářením nejrůznějších projektů pro svou obec prošel. Zkušenosti, které získáte z vlastních pokusů a omylů, úspěch a neúspěchů, jsou ty nejcennější. Víte totiž, co funguje, co ne. Co funguje v daném prostředí, v daném případě, pro danou dotaci. Nepřekvapí vás jen žádná úskalí, ani nečekané zvraty. Víte, že vše se dá nějak vyřešit ku prospěchu všech. Víte, jak pozměnit formulace žádosti. Nepřekvapí vás žádná kontrola. Budete mít správně vyplněné všechny potřebné dokumenty a vše právně ověřené. Navíc deset let je již dost dlouhá doba na to, aby člověk získal potřebné, a hlavně cenné znalosti a také zkušenosti. Říká se, že člověk potřebuje deset tisíc hodin zkušeností, aby se stal profíkem. Zde se bavíme dokonce o deseti letech zkušeností. K tomu přidejme další profesionály z oblasti dotací. Mezi nimi například špičkoví projektanti, stavební technici, specialisté na dotace, projektoví manažeři, specialisté na veřejné zakázky, grafici, ale i právníci. To zkušenosti firmy Artendr dále násobí.

Díky firmě Artendr získáte kvalitního a opravdu zkušeného partnera

Díky firmě Artendr získáte kvalitního a opravdu zkušeného partnera. Zároveň šetříte drahocenný čas, protože administrace při žádosti o dotaci je skutečně náročná. Přidáme-li složitou legislativu a nejistý výsledek, je namístě si zajistit kvalitního a opravdu zkušeného spoluhráče. A tím Artendr i Marek Semerád opravdu jsou. Oni a celý jejich tým vám připraví projektový plán, k němu veškerou dokumentaci, prověří reálnost vašeho vlastního projektu. Dají dohromady plán financí a určí, na co by se daly získat dotace. Následně vyhodnotí rizika případného zamítnutí dotace a ta eliminují. Zajistí potřebné dokumenty a další administraci, kterou vyžaduje poskytovatel vhodné dotace. Budou váš dotační průvodce, ať se děje, co se děje. Získat dotace, zajistit veřejnou zakázku a získat vhodného dodavatele není jednoduchý proces. Vyžaduje hodně trpělivosti, rozsáhlé znalosti v oblasti legislativy, a hlavně spoustu byrokratické administrativy. Náročný proces pro vás nemusí být noční můrou, pokud se svěříte do rukou profíků. Nejen, že se vám v noci bude lépe spát, zároveň máte téměř 80% jistotu, že dotaci na váš projekt získáte. Taková je totiž úspěšnost firmy při žádostech o dotace pro své zákazníky.

Spokojení klienti, realizované projekty

Na stavbu tělocvičny v Údolní ulici v objektu č. 69-70 v Úštěku firma získala velmi slušnou částku 22 927 458 Kč. Artendr zajistil administraci a vyřízení žádosti o dotaci. Starosta města Úštěku, pan Jan Mazíni byl se spoluprací uchvácen.

Velkým úspěchem expertů na dotace je projekt výstavby bytového domu v Plaňanech na pozemku 813/1. Tento městys chtěl postavit dům pro své spoluobčany, kteří se dostali do tíživých životních situací, aby i oni měli bezpečné bydlení na úrovni. Budova se šesti byty i místností pro správce domu byla kolaudována v prosinci 2021. Žádost o dotaci (včetně přípravy, zpracování, podání a vyřízení administrativy) byla podána v prosinci 2019. 

Provedení celým procesem získání dotace, administrace při realizování projektu, ale také nalezení vhodného dodavatele, vyřešení všech nestandardních požadavků v průběhu realizace je jen malý výčet aktivit, které Artendr poskytl. Na projekt získal 8 992 142 Kč. Spolupráci s firmou pak oslavovali i s panem Mgr. Martinem S. Charvátem, starostou Plaňan. Podle něj je spolupráce s profíky v oblasti dotací pohodová a promptní. Komplexní řešení bylo to nejlepší, pro co se rozhodl. Firmu může jen doporučit.

Obec Sokoleč potřebovala dotace nejen na přestavbu obecního domu, aby rozšířila stávající mateřskou školu (na tento projekt získala díky firmě Artendr dotace ve výši 19 034 100 Kč), ale hlavně na renovaci rozbitých, a tudíž nebezpečných chodníků. V obci je spousta dětí, které dnes a denně docházejí do místní základní školy, ale také školy mateřské. Bylo potřeba pro ně zajistit bezpečný a přehledný terén. To stávající chodníky již neumožňovaly. Dlouhá léta se o problému v obci hovořilo, dostatek financí na rekonstrukci však nebyl k dispozici. Až se starosta obce, pan Marián Sipajda obrátil na firmu Artendr. Ta byla schopna nejen dát dohromady projekt, zajistit potřebnou administraci, provést obec celým procesem, ale i úspěšně získat finanční prostředky ve výši 3 800 000 Kč. Zastupitelstvo obce je s procesem spokojené, a hlavně nyní už mají bezpečné chodníky a místní rodiče jsou klidnější.

Nové chodníky potřebovali i v obci Kamenný Most. Firma Artendr podala za obec žádost, zajistila administraci a úspěšně získala na projekt opravy chodníků k ČOV dotace hned dvakrát. Jednou ve výši 3 689 938 Kč a podruhé ve výši 2 607 309 Kč. Starosta Ladislav Cílek i jeho kolegové oceňují bezstarostný proces, protože spolupracovali se špičkou v oblasti dotací.

Marek Semerád a jeho spolehliví kolegové pomohli realizaci výstavby mateřské školy v Poleradech. Malá obec v čele se starostou, panem Jiřím Urbanem, již neodkladně potřebovala školku pro zvyšující se počet dětí. Artendr pro ně získal dotaci ve výši 16 348 539 Kč velmi rychle. O finanční podporu bylo zažádáno v březnu 2020 a již v červnu 2020 byla dotace získána. Starosta obce, pan Jiří Urban, spolupráci s firmou Artendr, která zajistila studii projektu i její dokumentaci, postarala se o papírování a podala samotnou žádost o dotace, také hodnotí velmi kladně. Mateřská škola je smontována z kontejnerů a vypadá moderně, zároveň však příjemně a bezpečně pro malé občánky obce Polerady.

Toto je jen malý výčet úspěchů silného parťáka ve světě dotací, veřejných zakázek a vytváření potřebných projektů. Pomáhají získat dotace rychle a efektivně a navíc, pokud peníze z nějakého důvodu pro vás nevysoutěží, nebudou po vás chtít žádnou finanční odměnu za jejich služby. Tedy kromě poplatku za přípravu a podání žádosti. K tomu vám však zůstane veškerá projektová dokumentace, cenné zkušenosti a také dotační know-how. Osmdesáti procentní úspěšnost je však dost vysoká na to, abyste potřebné finanční prostředky opravdu získali.

Dotační průvodce, který se o vás dokonale postará, je firma Artendr, Marek Semerád a jeho tým expertů. Neváhejte se na ně obrátit, když chcete získat dostatek finančních prostředků na vaše projekty, zadat veřejnou zakázku, získat nejlepšího dodavatele anebo vytvořit komplet plán vašeho projektu.

Fotka od Nattanan Kanchanaprat z Pixabay

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka