Daikin pokračuje v energeticky a ekologicky šetrné výstavbě

Plzeňský Daikin se v současné době podílí na realizaci Květinového domu na Václavském náměstí v Praze i na BEA Campusu v Olomouci.

Cílená propagace v Plzni

Tam jsou jako zdroj jednovýměníkového vytápění a chlazení instalovány VRV III a VRV IV systémy se zpětným získáváním tepla. V nedávné době Daikin dodal nejmodernější vytápěcí systémy do budovy Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky v pražských Dejvicích.

Spolupráce na olomouckém akcelerátoru
BEA campus Olomouc propojuje svět podnikání s akademickou sférou za účelem akcelerace podnikání v Olomouckém kraji. Pod jednou střechou vzniká unikátní prostředí zaměřené na zavádění byznysových inovací v regionálních mikropodnicích a malých a středních firmách, ale i na prosazování dlouhodobé strategie vzdělávání mladé generace v hodnotách, které jsou klíčové pro podnikatelský úspěch. Společnost Daikin se podílela na dodávce klimatizačních systémů VRV Heat Recovery pro hlavní 18patrovou výškovou budovu. „V současné době jsou dodávány systémy pro dokončující se objekty podél třídy Kosmonautů a ve středu campusu. V projektové přípravě je City Business Residence. Nová část areálu je  navržena podle principů moderní multifunkční městské čtvrti, jež bude otevřena pro volnočasové aktivity a služby pro širokou veřejnost, ale současně se stane zázemím pro expertní firmy a vzdělávací instituce, které budou přispívat k hospodářskému rozvoji kraje. Celá výstavba by měla být dokončena do roku 2024,“ uvádí Tomáš Macalík ze společnosti Daikin.

Budova Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRK)
Realizace budovy CIIRK byla výjimečná tím, že se podařilo v projektu udržet unikátní technická řešení, která výrazným způsobem snižují provozní náklady a zvyšují uživatelský komfort. „V zimním období se jedná o zpětné získávání tepla z laboratoří a zkušebních místností a vytápění tepelnými čerpadly vzduch/vzduch o výkonu 1 454 kW. V letním období se chladí navíc i přívodní větrací vzduch, a proto se chladicí výkon zvyšuje o 386 kW na celkových 2 245 kW. Instalované VRV systémy 4. generace s proměnným průtokem chladiva reagují na potřebu výkonu změnou vypařovací a kondenzační teploty ve vnitřních jednotkách,“ dodává Tomáš Macalík ze společnosti Daikin.

Česká rada pro šetrné budovy
Česká rada pro šetrné budovy je nezisková organizace založená v roce 2009. Sdružuje společnosti a organizace, které mají jakoukoliv vazbu na stavební průmysl a trh s nemovitostmi. Rada podněcuje ke změně způsobů, jakými jsou budovy a urbanistické celky navrhovány, stavěny, renovovány a provozovány. Jejím cílem je, aby se energeticky a ekologicky šetrné budovy v Česku staly novým standardem. Společnost Daikin je zakládajícím a exkluzivním členem České rady pro šetrné budovy.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.11.2018 08:12



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka