Daikin vyplácí zaměstnancům historicky nejvyšší bonusy

Řada firem své zaměstnance v důsledku koronavirové pandemie propouštěla, krátila mzdy nebo rušila zaměstnanecké bonusy.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňská společnost Daikin vyplatila každoroční prémie v plném rozsahu a co víc, oproti loňskému roku se 14% nárůstem. To je vůbec nejvíce v historii společnosti. Celkem si tak zaměstnanci polepšili v součtu o 42,8 mil. korun.

Vyplácení bonusů se odvíjí od dobrých hospodářských výsledků společnosti a nárůstu počtu zaměstnanců, které společnost neustále poptává. Aktuálně nabírá až 150 pracovníků. Oproti roku 2019, kdy firma Daikin vyplatila bonusy v hodnotě 37,5 mil. korun, si letos její pracovníci polepšili o dalších 14 %. Jedná se o nejvyšší čásku, která byla v historii společnosti na bonusech vyplacena. „Není to tím, že bychom navyšovali procenta bonusů či jinak upravovali pravidla pro jejich získání, ale navyšováním základních mezd od 1.4. a dále nárůstem počtu kmenových zaměstnanců,“ vyjádřil se Jan Voch, správní ředitel plzeňského Daikinu. Na rozdíl od mnoha firem, které kvůli poklesu ekonomiky bonusy krátí či zcela ruší, Daikin vyplácí bonusy v plném rozsahu. Pro potenciální zaměstnance se jedná o jasný signál potvrzující stabilitu firmy.

V prosincové výplatě bude zaměstnancům vyplacen také speciální symbolický bonus za práci v době COVIDU. Zaměstnanec ve výrobě obdrží 1 500 Kč, zaměstnanec THP 1000 Kč. Celková částka vyplácená na speciální „COVID“ bonus bude činit cca 1,8 ml. korun.

Desítky benefitů a štědré bonusy
V době před koronavirovou pandemií se většina společností předháněla jak v navyšování mezd, tak v zavádění stále atraktivnějších bonusů. Zaměstnanců byl nedostatek a tohle byl jeden ze způsobů, jak si je získat a udržet. Letošní rok byl pro mnohé společnosti zatěžkávací zkouškou a namísto štědrých vánočních prémií čekalo zaměstnance propouštění. Pracovníci Daikinu se však obávat nemusejí. Závod i nadále prosperuje a poskytuje desítky bonusů, včetně příspěvku 20 000 Kč pro nové pracovníky, kteří zdárně projdou zkušební dobou. Nechybí ani možnost pružné pracovní doby, příspěvek na penzijní připojištění, nebo životní pojištění, obědy za 21 korun, vzdělávací kurzy nebo 3 firemní autobusové linky pro pracovníky ze vzdálenějších lokalit.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.12.2020 08:08



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka