Daikin ukázal vývojové centrum, letos projde modernizací za 68 milionů

V sobotu 2. listopadu se uskutečnil Den otevřených dveří vývojového oddělení plzeňského Daikinu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvníci si prohlédli moderní prostory, kde vznikají nové typy klimatizací pro celý svět. Vývojové centrum bylo veřejnosti v tomto rozsahu zpřístupněno poprvé za sedm let své existence. Cílem akce bylo představení nejúspěšnějšího světového výrobce moderních klimatizací obyvatelům Plzeňského kraje a získání nových pracovníků.

Osmdesát plzeňských vývojářů letos pracuje na 15 odborných projektech
Vývojové centrum plzeňského Daikinu vyvíjí technologie a produkty pro Evropu, Afriku a Střední východ již od roku 2012. Cílem Dne otevřených dveří bylo seznámit návštěvníky s vysoce odborným pracovištěm, ve kterém specialisté  z plzeňského regionu vyvíjejí nové typy klimatizačních jednotek, a najít nové pracovní posily. „Mnoho obyvatel z Plzně a okolí Daikin zná jako výrobce klimatizací, ale netuší, že klimatizace zde nejen vyrábíme, ale i navrhujeme, vyvíjíme a testujeme,“ uvádí Tomáš Matoušek, náborový specialista společnosti Daikin, a dodává: „U nás v Plzni vznikla například nejmenší klimatizační jednotka ve své třídě, nazvaná Stylish, nebo Emura, inteligentní klimatizace, která je držitelkou mnoha cen za design.“ Na dalších novinkách v současné době pracuje tým zhruba 80 specialistů , kteří jen v letošním roce realizují 15 vývojových  projektů.

Letošní modernizace vývojového centra vyjde na 68 milionů korun
Prostředí vývojového centra, jehož součástí je několik testovacích laboratoří a jiných specializovaných místností, je i v evropském kontextu ojedinělé. Daikin navíc pravidelně investuje do jeho modernizace a rozšiřování. V letošním roce jej podpoří částkou 68 milionů korun. Cílem těchto investic je udržet firmu na špičce ve výrobě klimatizací, ale také oslovit nové kvalifikované zájemce o práci, kteří mají vysoké nároky na pracovní prostředí. Vedení Daikinu tak nedávno uskutečnilo renovaci kanceláře a dalších pracovních prostor ve spolupráci s Fakultou designu a umění ZČU. Zaměstnancům ve vývoji se vedení firmy snaží nabídnout co nejatraktivnější škálu benefitů – například vzdělávací kurzy, možnost pružné pracovní doby nebo zvýhodněnou cenu produktů. Nováčkům navíc poskytuje nástupní bonus až ve výši 40 000 korun. Díky všem těmto benefitům přijala vloni firma témě250 pracovníků na odbornéř  pozice, což je o 35 % více než v předešlém roce.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 10.11.2019 08:16



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka