Do Budapešti zamíří další trolejbusy ze Škody Elektric

Konsorcium firem Škoda Electric a Solaris dodá do maďarského hlavního města Budapešti nové trolejbusy.

Cílená propagace v Plzni

Poté, co si město loni objednalo 24 nových trolejbusů, byla nyní uplatněna opce na dalších dvanáct vozidel za více než sedmdesát milionů korun. Plzeňská Škodovka zajistí dodávku kompletní elektrovýzbroje a také finální montáž vozidel.
„Aktuální dodávka pro Budapešť je na šest dvanáctimetrových trolejbusů a šest osmnáctimetrových trolejbusů. Vozidla budou vybavena klimatizací pro cestující, moderním informačním systémem a možností jízdy na baterie na částech linky bez trakčního vedení. Dodávka dvanácti vozidel naváže na předchozích 24 vozidel a uskuteční se do konce roku 2015,“ říká viceprezident pro obchod Škoda Transportation Zdeněk Majer. 

Jedná se o moderní plně nízkopodlažní vozidla s karosérií Solaris. Trolejbusy mají také kamerový systém, který zajišťuje větší bezpečnost cestujících. Zajímavostí vozidel je mimo jiné i speciální informační systém, který počítá váhy cestujících. „Nové trolejbusy pro Budapešť jsou financovány z fondů Evropské unie. Zákazník navíc může v následujících letech uplatnit opci na dalších až 72 trolejbusů,“ dodává Pavel Kuch, obchodní manažer Škoda Electric.

Skupina Škoda Transportation dodala do Maďarska od roku 2007 produkty za více než pět miliard korun. Plzeňská Škodovka na konci letošního února úspěšně zakončila projekt tramvají pro město Miskolc. Škoda Transportation předala tamnímu dopravnímu podniku celou sérii 31 moderních vozidel ForCity Classic. Kromě Budapešti jezdí v Maďarsku navíc škodovácké trolejbusy v Debrecínu nebo Szegedu. Škodovka se rovněž podílela na dodávce metra právě do maďarského hlavního města.
Škoda Electric letos získala již několik zajímavých exportních zakázek. Významným způsobem se podílí na výrobě 25 trolejbusů pro mexické město Guadalajara. Do lotyšského hlavního města Rigy dodá dalších 25 vozidel a nové trolejbusy budou vozit cestující také v metropoli italského ostrova Sardinie Cagliari.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka