Do lotyšské Rigy zamíří 25 trolejbusů ze Škodovky

Společnost Škoda Electric dodá 25 nových trolejbusů do Rigy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lotyšské hlavní město uplatnilo již druhé zúčinění smlouvy na tato vozidla a celkem bude konce roku vozit tamější cestující padesát nejmodernějších trolejbusů. Škodovka uzavřela kontrakt na dodávku až 125 trolejbusů v červenci 2013.
„Plzeňská Škoda dodá v průběhu několika let do lotyšské metropole nízkopodlažní kloubové trolejbusy typu Škoda 27 Tr v celkové hodnotě až 2,6 mld. Kč. Součástí smlouvy je navíc možnost uplatnění opce na dalších 38 trolejbusů. První trolejbusy byly do Rigy dodány v průběhu loňského roku a letos dochází k další objednávce. Potvrzuje se, že je místní dopravní podnik s našimi výrobky spokojen,“  říká Petr Kasenčák, vedoucí obchodního úseku divize Trolejbusy Škody Electric.

Trolejbusy Škoda 27 Tr pro Rigu jsou vybaveny pomocným diesel-agregátem určeným pro jízdu i mimo trakční vedení. Součástí vybavení je rovněž klimatizace a moderní informační systém včetně zařízení pro zjišťování počtu cestujících. V Rize jsou škodovácké trolejbusy oblíbené již několik desetiletí. První vozy byly do Rigy dodány už v roce 1955. Současná zakázka navazuje na 150 nízkopodlažních trolejbusů Škoda 24 Tr za zhruba 1,5 miliardy korun, které byly dodány v letech 2007-2009. Kromě trolejbusů jezdí v Rize také moderní nízkopodlažní tramvaje ForCity Alfa.
Škoda Electric letos vyhrála i další zajímavý kontrakt na dvacet pět nových vozidel pro město Guadalajara. Škodovka bude vozidla vyrábět společně s tamním významným výrobcem autobusů, firmou Dina. Společnost loni vyrobila rekordních téměř 300 trolejbusů a navíc získala několik velice zajímavých zakázek. Jedná se například o dodávku kompletní elektrovýzbroje pro až 108 trolejbusů do maďarského hlavního města Budapešti nebo o nové výzbroje a montáž 49 trolejbusů pro italskou Bolognu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka