Dobrovolní hasiči „zasahovali“ v mateřince v Puškinově ulici

Pod patronací plzeňského centrálního obvodu probíhají v obvodních mateřských školách ukázky techniky a činnosti složek Integrovaného záchranného systému.

Jarní servisní akce AUTO CB

 V současné době je prezentována činnost hasičů, kterou názorně předvedli dobrovolní hasiči z JSDH Skvrňany ve 49. MŠ v Puškinově ulici.

Během středečního dopoledne si děti z „Puškinky“ prohlížely hasičskou techniku a poslouchaly vyprávění hasičů, které budilo velký zájem a nadšení.

„Myslím, že je vhodné, aby se děti seznamovaly s činností složek Integrovaného záchranného systému, zejména v této, pro nás zcela výjimečné době, kdy jsou pracovníci těchto složek v první linii v boji proti epidemii, za což jim patří velký dík.  Jsem rád, že i díky finanční podpoře ze strany městského obvodu si děti mohly prohlédnout hasičský vůz, seznámit se s výzbrojí hasičů, a hlavně si užily pěknou ukázku hasičského zásahu,“ informuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu, který je sám dobrovolným hasičem v Radobyčicích.

Hasiči opravdu připravili pro děti hezký zážitek, kdy kromě prohlídky hasičského vozu předvedli, jak dovedou hasit vodu z požární hadice, nebo likvidaci ohně hasicím přístrojem v nehořlavé výstroji. Za předvedenou ukázku je děti odměnily dlouhým potleskem včetně paní učitelek.

 „Chtěl bych dobrovolným hasičům poděkovat, že takto připraveným programem ukázali dětem nejenom část svého hasičského umění, ale i provedli nezbytnou protipožární osvětu, což je z hlediska nejen jejich bezpečnosti nejdůležitější,“ dodal David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

foto: úmo plzeň 3

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka