Doosan Škoda Power dodá turbogenerátor pro britskou spalovnu Newhurst

Spalovna odpadu Energy Recovery Facility at Newhurst, která vzniká v britském hrabství Leicestershire, bude využívat 42 MW turbogenerátor společnosti Doosan Škoda Power.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Na realizaci se v dubnu loňského roku dohodl plzeňský výrobce se svým partnerem, společností Hitachi Zosen Inova.

„V minulosti jsme s Doosan Škoda Power spolupracovali na jiných projektech spaloven odpadů a s jejich prací jsme byli spokojeni. Hitachi Zosen Inova se proto rozhodla v této spolupráci pokračovat poté, co se Doosan zavázal ke splnění všech technických požadavků projektu Newhurst,“ říká Thomas Fick, technický a projektový manažer projektu Newhurst ve společnosti Hitachi Zosen Inova.

Provoz by měl podle plánu každoročně zpracovat až 350 000 tun nerecyklovatelného odpadu, ze kterého vznikne dostatek elektrické energie až pro 80 000 domácností. Z hlediska efektivity výkonu pak půjde o jednu z energeticky nejefektivnějších instalací na světě.

“Jsme rádi, že Hitachi Zosen Inova pro projekt opět zvolila zařízení z Doosan Škoda Power. Je to pro nás vizitkou toho, že plzeňské strojírenství má na globálním trhu své pevné místo,“ říká Patrik Bruml, manažer projektu v Doosan Škoda Power.

Dodání hlavních komponent na stavbu je plánováno na listopad letošního roku. Po dokončení mechanické montáže (potrubí a elektročást) se budou inženýři věnovat individuálním testům, přičemž první pára by měla být do soustrojí přivedena v říjnu roku 2022. Do ostrého provozu bude celé zařízení dle harmonogramu uvedeno na jaře roku 2023.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.03.2021 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka