Doubravečtí řešili nespokojenost s Arrivou na kraji

Zástupci čtvrtého městského obvodu v pondělí vznesli krajským zastupitelům požadavky občanů.

Cílená propagace v Plzni

Ti nelibě nesou zhoršenou dopravní obslužnost Červeného Hrádku a Zábělé způsobenou nasazením nového krajského autobusového dopravce. Čtvrtý obvod se zároveň se zástupci města Plzně a PMDP dohodl, že budou hledat cestu k nápravě. Součinnost přislíbili také představitelé Plzeňského kraje.

Červený Hrádek a Zábělá jsou v kraji oblastí, které se změny dotkly nejvíce. Až dosud zde veřejnou dopravu zajišťovaly PMDP, které však v polovině června nahradil nový krajský autobusový dopravce, společnost Arriva Střední Čechy. Změna s sebou přinesla i řadu problémů – zpoždění, úplný výpadek spojů nebo zhoršení služeb v oblasti dopravy.

„S primátorem města Plzně Martinem Baxou jsme se dohodli, že městský obvod vznese své požadavky, o kterých vzápětí bude jednat s čelními představiteli města. Závěry poté předložíme Plzeňskému kraji a společnosti POVED. Pevně věříme, že společně nalezneme řešení, které splní oprávněné požadavky našich občanů,“ říká místostarostka obvodu Lenka Kočová (ODS).

Červený Hrádek a Zábělou dříve obsluhovaly autobusové linky PMDP č. 52, 53 a 54. Provoz těchto linek byl ukončen a místo nich byla nově nasazena linka PMDP č. 38. Většinu spojů pak převzal nový krajský autobusový dopravce Arriva Střední Čechy.

„Vítáme postoj města i postoj Plzeňských městských dopravních podniků. Předseda představenstva PMDP Roman Zarzycký nás v pátek ujistil, že dopravní podniky jsou připraveny zajistit provoz na linkách, které dříve v části čtvrtého obvodu obsluhovaly. Obyvatelé Červeného Hrádku i Zábělé žijí v Plzni, kde platí daně. Proto jsme přesvědčeni, že mají nárok na městskou hromadnou dopravu ve stejné kvalitě jako ostatní Plzeňané,“ dodává starosta čtvrtého městského obvodu Tomáš Soukup (ANO).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.07.2020 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka