Doubravečtí strážníci se budou prohánět na elektrokolech

Doubravečtí strážníci mají ve výbavě dvě nová elektrokola.

Cílená propagace v Plzni

Pořídil jim je městský obvod Plzeň 4 ze svého rozpočtu a slavnostně jim je v pondělí odpoledne předali jeho přední zástupci v čele se starostou Tomášem Soukupem.

Strážníci na Doubravce jsou vůbec prvními, kdo bude nejmodernější formu techniky dopravy využívat. Kola jsou pohodlná, strážník by měl být mobilnější a pohyb po rajonu by pro něj měl být lehčí.  Maximální rychlost, při které při jízdě motor „pomáhá“ je 25 km/h. Při překročení této rychlosti se asistence elektromotoru vypne.

Cyklohlídky nejsou pro Plzeň žádnou novinkou. Působí už tady řadu let a osvědčily se. S koly se dostanou mnohdy do míst, do kterých je obtížné se dostat služebním vozidlem. Bicykly strážníci využívají např. při kontrole cyklostezek, parků, chatových oblastí nebo jako doprovod při cyklistických závodech a podobně.

Do výbavy do služby dostali strážníci ještě jiné pomocníky. Zastavovací svítilny, které neplní jen funkci svítilny k zastavování vozidel. Disponují totiž ultrafialovým světlem, s jehož pomocí lze ověřit pravost bankovek. Ulehčit práci v terénu by měl strážníkům také nový laserový dálkoměr.

Vše včetně  elektrokol vyšlo na 100 tis. korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.05.2019 07:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka