Dřevo z plzeňských městských lesů je na prodej

Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP) nabízí k prodeji palivové dřevo z městských lesů. Zájemci si ho mohou koupit buď již připravené k odvozu, tedy pokácené, rozmanipulované a složené u lesních cest.

Cílená propagace v Plzni

 Nebo i rozřezané a naštípané. A to na malé kusy složené do transportních klecí. Mohou se ale také vydat do lesa a dřevo si po předchozí domluvě s hajným vytěžit tzv. samovýrobou, což je nejlevnější varianta.

„Lidé si stromy označené lesníkem sami pokácí a odvezou. Mohou tak významně ušetřit náklady na vytápění domů, chalup nebo chat. Zájemci o samovýrobu tak musí nejprve zkontaktovat hajného, jenž má příslušnou oblast na starosti. Ten stromy vhodné ke kácení označí,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí, do jehož gesce spadá i péče o městské lesy.

Kontakty na revírníky jsou uvedené na webu https://telefony.plzen.eu/struktura/detail/16-87643-87644?typ=1.

SVSMP rovněž nabízí prodej již vyrobeného dřeva, které je složené u cesty, a to rovněž po předchozí domluvě s příslušným lesníkem. „Nabízíme ovšem také už naštípané dřevo, zakoupit jej lze v areálu lesní školky Čtyrák na Bílé Hoře. Zájemci mohou kontaktovat Ondřeje Filipa na telefonním čísle 725927293,“ informoval Milan Sekáč, vedoucí oddělení městských lesů.

Doplnil, že další možností je nákup dřeva z tzv. probírek. „Správa veřejného statku v lesích pravidelně dělá druhovou a zdravotní segregaci. I toto dřevo je možné zakoupit. Ve většině případů se jedná o čerstvé, slabé dříví, tzv. nehroubí o průměru do 7 centimetrů. V tomto případě a v případě samovýroby platí, že je ideální, pokud dřevo rok až dva schne,“ uzavřel.

Aktuální ceník dřeva je zveřejněný na webových stránkách www.svsmp.cz v sekci Prodej.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.06.2023 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka