Druhého nejlepšího policistu v republice máme v kraji

V prostorách Betlémské kaple se uskutečnilo vyhodnocení prestižní ankety „POLICISTA ROKU“. Na stříbrné příčce stanul velitel plzeňské pořádkové jednotky mjr. Petr Mášek.

Cílená propagace v Plzni

V pátek, tj. 17. 6., se v prostorách pražské Betlémské kaple uskutečnil již 22. ročník prestižní ankety „POLICISTA ROKU“. Z desítek nominovaných, mezi kterými jsou jak policisté, tak i občanští zaměstnanci, vybírá Etická komise Policie ČR do několika daných kategorií ty nejlepší.

 Za Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje byl jako policista roku nominovaný mjr. Mgr. Petr Mášek z odboru služby pořádkové policie, který se díky svým dlouholetým zkušenostem, dovednostem a nabytým schopnostem umístil na druhém místě.

Mjr. Petr Mášek je od roku 2011 velitelem plzeňské pořádkové jednotky, která je dlouhodobě řazená mezi nejlepší. Velkou zásluhu na tom má právě mjr. Mášek, který neustále sleduje a aplikuje nové trendy a poznatky z IT technologií, výstroje, výzbroje, ale i například z oblasti osobní psychohygieny. Dlouhodobě podporuje rozvoj mobilní bezpečné platformy a spolupracuje na výcviku poskytování první pomoci členů pořádkové jednotky. Společně s Českou zemědělskou univerzitou se podílel na vývoji softwaru Pátrač, který se nyní používá již v celé republice na místech, kde není mobilní signál. Úspěšně tento systém využila plzeňská pořádková jednotka pod jeho velením například v říjnu loňského roku při pátrání po německé dívce ztracené v Čerchově na Domažlicku.

 Mjr. Petr Mášek se nemohl z osobních důvodů zúčastnit slavnostního aktu, a tak za něj ocenění z rukou ministra vnitra Víta Rakušana a policejního prezidenta genmjr. Martina Vondráška převzal jeho patřičně hrdý syn.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka