Festival Sportu rozpohyboval okolí Plazy

Nádherné počasí s takřka ideálními podmínkami pro sport a pohyb provázelo druhý ročník Festivalu Sportu, který se ve středu 17. 6. uskutečnil v OC Plzeň Plaza a přilehlém parku. Akci za podpory Nadace sportující mládeže připravila obecně prospěšná společnost Pohyb a zdraví.

Jarní servisní akce AUTO CB



Během dopoledne zaplnily areál především děti z plzeňských mateřských a základních škol, které si mohly vyzkoušet na čtyři desítky sportů a nejrůznějších pohybových aktivit. Vedle tradičních sportů jako je fotbal, hokej, házená nebo basketbal bylo možné si zahrát kulečník, vyzkoušet si chůzi po laně, šerm, orientační běh, lukostřelbu, frisbee, spedbadminton a řadu dalších.


 


Návštěvníci festivalu měli jedinečnou příležitost seznámit se s jednotlivými sporty ve společnosti skutečných mistrů svého oboru. A to doslova. Například footbag si bylo možné vyzkoušet spolu s Vaškem Kloudou, přezdívaným Král footbagu. Mnohonásobný mistr světa a Evropy své umění předvedl i v několika exhibičních vystoupeních. Na stanovišti triatlonu zase bylo možné potkat Přemysla Švarce, účastníka olympijských her v Londýně a jednoho z nejlepších českých triatlonistů současnosti.


 


Na jednotlivých stanovištích v průběhu celého dne probíhaly soutěže o poukázky na nákup sportovního vybavení. Ceny vedle Jiřího Stručka, náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, kultury, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 nebo Michala Dvořáka, člena Rady města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu předávaly také významné sportovní osobnosti.


 


Podpisy populárních sportovců bylo možné získat na autogramiádě, které se účastnil horolezec Honza „Tráva“ Trávníček, hokejisté Škody Plzeň Jakub Jeřábek a Jaroslav Kracík, házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň Leoš Petrovský, Jan Blecha a Jiří Hynek, ale také olympionici minulosti i současnosti – triatlonista Přemysl Švarc, házenkář Vladimír Jarý nebo hokejista Vladimír Bednář.


 


Návštěvníci akce zároveň mohli vlastním pohybem podpořit dobrou věc. Součástí programu totiž bylo Oranžové kolo Nadace ČEZ. Kilometry našlapané na speciálně upraveném kole se následně převedly na peníze, které se rozdělily mezi Nadaci sportující mládeže a Českou olympijskou nadaci.


 


„Výtěžek z Oranžového kola ve výši 51.221 Kč využijeme na realizaci projektu Pohyb 1P, který je určený pro děti z mateřských škol,“ sdělil předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka. Částku v obdobné výši získala i Česká olympijská nadace.


 


U stánku Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky bylo možné využít služeb výživového poradce nebo si nechat zkontrolovat zrak.


 


V podvečer areál za Plazou zaplnili mladí olympionici. Součástí programu Festivalu Sportu totiž byl také medailový ceremoniál Her VII. letní olympiády dětí a mládeže 2015, kterou v té době Plzeň hostila.


 


Na pódiu se v průběhu celého dne prostřídala celé řada tanečních vystoupení, zahrál písničkář Voxel a celý festival zakončil koncert kapely Fixed Light.


 


Festival Sportu se konal za podpory Plzeňského kraje, města Plzně – Evropského hlavního města kultury 2015, Ministerstvo kultury ČR, Nadace ČEZ, Plzeňské teplárenské, městských obvodů Plzeň 1 a 3, Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR. K hlavním partnerům patřil také Decathlon, který byl dodavatelem sportovního vybavení.


 


Partnery akce bylo Autocentrum Šmucler, Vyšší odborná škola zdravotnická, managementu a veřejnosprávních studií, s.r.o., jejíž studenti se podíleli na přípravě a realizaci akce, projekt Se školou na golf, festival Kačeři, agentura Promo live, občanské sdružení Ponton, GETUPSPORTS a FIT-PRO Czech.


 


Mediálními partnery bylo rádio Kiss Proton, RegionPlzen.cz, televize Plzeňská jednička, ZAK TV a Český rozhlas Plzeň.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.06.2015 00:00



3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka