Finále Plzeň se dostane až k samému jádru českého filmu

Co se skrývá za hereckým talentem Marthy Issové a Václava Neužila? Jaký je tajný recept Bolka Polívky na úspěch?

Cílená propagace v Plzni

Díky čemu patří Jan Malíř mezi naše nejlepší kameramany? Nejen tato tajemství odhalí 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který se bude konat v západočeské metropoli od 16. do 22. dubna 2020. Přinese novinky ze současné české filmové, televizní i internetové tvorby. Ty nejlepší audiovizuální počiny ocení Zlatým ledňáčkem mezinárodní a studentské poroty. Nebude chybět bohatý doprovodný program vhodný pro celou rodinu, ale ani setkání s filmovými tvůrci a herci. Moderátory celého festivalu budou opět herci Jan Cina a Petr Vančura, tvořící sehrané kreativní duo. 

K Jádru českého filmu

Kampaň 33. ročníku Finále Plzeň odhalí základní princip fungování českého filmu. Dostane se k jeho samotnému jádru. „Ke vzniku kvalitního filmu nestačí jen talent, píle a zvládnuté řemeslo. Je potřeba něco víc. Naklonit si vyšší moc, cosi mezi nebem a zemí – tzv. Jádro. Každý filmař k němu vzhlíží, ale nikdo ho nikdy neviděl. My ho poprvé odhalíme a dokonce i přivezeme do Plzně na festival,“ prozrazuje spoluautor letošní kampaně Petr Vančura, který je zároveň s Janem Cinou osobním strážcem Jádra. Ve spotech a na plakátech odhalujících tajné rituály se objeví např. herci Martha Issová, Bolek Polívka a Václav Neužil nebo kameraman Jan Malíř. Režie se ujali autoři kampaně Jaroslav Mašek a Petr Vančura. Fotografie pořídila uznávaná fotografka Bet Orten.

Do nové etapy s novým logem

Po čtyřech úspěšných letech pořádání festivalu uspěla společnost Film Servis Plzeň s.r.o. ve výběrovém řízení a získala tak možnost organizovat Finále Plzeň i v dalším čtyřletém období. „Je to pro nás velká radost a potvrzení, že naši práci děláme správně a festival se ubírá správným směrem. Zároveň jsme rádi, že můžeme potvrdit stálou spolupráci s našimi hlavními partnery – Eurosoftware, s.r.o. a Škoda JS a.s.,“ říká ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová. Do nové etapy vstoupí festival i s novým logem a vizuálním stylem, jehož autorem je Jaroslav Mašek.

Hlavní a doprovodný program 33. ročníku 

Finále Plzeň je největší regionální kulturní akcí ve své kategorii, svou profilací zaujímá i jednu z předních pozic v rámci tuzemských festivalů a oslovuje také zahraniční filmové profesionály. Kromě nejzajímavějších snímků z uplynulého roku, exkluzivních festivalových premiér a předpremiér a několika seriálových maratonů nabídne 33. Finále Plzeň také několik filmů natočených v české koprodukci. Zahraničním filmům je pak věnovaná sekce ZOOM. Filmoví profesionálové a studenti filmových škol pak mohou využít festivalové platformy INDUSTRY DAYS. 

Festivalový tým myslí rovněž na rodiny s dětmi, pro které připravil bohatý filmový i doprovodný program. Kromě řady filmů, které potěší celou rodinu, se uskuteční třeba také animační workshop, interaktivní výstava a v Měšťanské besedě nebude chybět dětský koutek pro ty nejmenší.

Festivalová místa v Plzni 

Tradičním festivalovým centrem zůstává Měšťanská beseda se čtyřmi promítacími sály, kavárnou a zónou pro relaxaci mezi filmovými zážitky. Festivalové dění se bude odehrávat také v DEPO2015, Anděl Music Bar, Café Regner, MÖVEMENT v sadech před Měšťanskou besedou a nově i v Divadle Dialog.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.01.2020 14:10



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka