Ford: připraven elektrifikovat podnikání

Ford Pro již z továrny Ford Otosan v tureckém Kocaeli expeduje první vyrobené kusy užitkového elektromobilu E-Transit pro evropské zákazníky.

Cílená propagace v Plzni

E-Transit se těší značnému zájmu ze strany evropských firem – ještě před zahájením výroby přijal Ford více než 5000 objednávek. Nyní Ford Otosan naplno rozjíždí sériovou výrobu této novinky. E-Transit je elektrickou verzí nejprodávanější dodávky světa. Na evropský trh přichází ve stejné době jako Ford Pro – nová divize, která bude vedle vynikajících užitkových automobilů s elektrifikovanými i spalovacími pohony nabízet zákazníkům také ucelené softwarové, nabíjecí, servisní a finanční služby, to vše na jedné platformě vytvořené pro elektrickou a digitální éru.

Aby mohl v budoucnu uspokojovat poptávku po elektrifikovaných modelech, investuje Ford Otosan do navyšování kapacit dvě miliardy eur (v přepočtu přibližně 49 mld. Kč) a nabírá zhruba 3000 nových zaměstnanců.

Plně elektrickou budoucnost značky Ford v Evropě nedávno připomnělo společné oznámení společností Ford, SK On Co., Ltd. a Koç Holding o podpisu nezávazného memoranda o vzájemném porozumění, které se týká nového společného podniku v Turecku. Tři partnerské strany plánují vytvořit zde jeden z největších závodů na výrobu baterií pro elektromobily v širším evropském regionu. Realizace záměru bude záviset na uzavření konkrétních smluv. Výroba by měla být zahájena již v polovině desetiletí a její roční kapacita by se měla pohybovat v rozmezí 30 až 45 gigawatthodin.

Ford, který je nejprodávanější značkou užitkových vozů v Evropě, bude také pokračovat v elektrifikaci legendárních modelů Transit. Od roku 2024 se k E-Transitu přidají čtyři nové elektrické modely řady Transit. Od roku 2035 pak Ford plánuje prodávat v Evropě výhradně vozy s nulovými výfukovými emisemi a dosáhnout uhlíkové neutrality napříč výrobním, logistickým i dodavatelským řetězcem.

E-Transit nabízí velmi konkurenceschopný dojezd, užitečné zatížení, výkon i šíři karosářských variant. Provozovatelům umožní elektrifikovat svůj vozový park a současně zvýšit produktivitu díky nabíjecím, telematickým a servisním řešením od Ford Pro.

Divize Ford Pro již potvrdila odolnost E-Transitu náročným testováním ve svých hi-tech laboratořích a polygonech po celém světě. Aktuálně probíhají pilotní zkoušky přímo u zákazníků. Celkem 60 předprodukčních E-Transitů včetně několika přestaveb pracuje v podmínkách typického každodenního nasazení u firem ve Francii, Itálii, Německu, Nizozemsku, Norsku a Velké Británii. Tyto testy pomohou divizi Ford Pro optimalizovat podpůrné online produkty a služby tak, aby zákazníkům přinášely maximální užitek.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Ford ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Ford za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka