Gospelové sbory v ČR včetně Plzně směřují k milionu na podporu nemocných dětí

V předvečer první neděle adventní se uskuteční už 11. ročník charitativní akce s?názvem SMArt gospel. Jedná se o pět benefičních koncertů ve prospěch dětí se spinální muskulární atrofií (SMA).

Cílená propagace v Plzni

Ty se konají ve stejný den i čas, a to v sobotu 2. prosince 2023 od 18 hodin. Koncerty pořádají místní gospelové sbory, letos v Plzni, Praze, Brně, Mladé Boleslavi a Vratislavicích nad Nisou. 

V Plzni se koncert koná v modlitebně Maranatha (Betlémská kaple), v Husově 14. Na koncertě vystoupí plzeňský gospelový sbor Touch of Gospel a pozvání přijala dánská gospelová zpěvačka a dirigentka Sarah Moshage. „Benefiční akce jsou při plánování koncertů Touch of Gospel nezbytnou součástí a jsou to pro nás velmi důležité události, kdy můžeme naším vystoupením pomoci a předat naději, kde je to potřeba – dětem, které nemají jednoduché dětství kvůli onemocnění SMA. Pro mě je důležité, že gospel je hudba plná naděje pro každého z nás. Naděje přichází jak prostřednictvím lidí ochotných pomoci, tak skrze Boží dotek. Gospel je hudbou, kde ten Boží dotek může prožít každý, a právě hudba může být tím přímým kanálem, který hovoří k srdci každého z nás,“ sděluje Michal Beránek, dirigent sboru. 

SMA je vzácné genetické onemocnění, které způsobuje ochabování kosterního svalstva. Samostatný pohyb je proto pro děti s SMA obtížný. Potřebují pomoc se základními věcmi, například s jídlem, hygienou nebo oblékáním. I během noci je nutné děti polohovat. Zpravidla se pohybují na vozíku. Projekt SMArt Gospel finančně podporuje konání letního tábora právě pro tyto děti, který pořádá spolek SMART-HELP. Od roku 2012 se díky benefici SMArt Gospel podařilo vybrat více než 934 tisíc korun. Organizátoři doufají, že společně s výtěžkem letošních koncertů tato částka přesáhne milion korun. Mimo zakoupení vstupenky v dobrovolné výši lze přispět i prostřednictvím portálu Donio. 

Koncerty v jednotlivých městech budou mít svůj vlastní program, unikátní na koncertech v Plzni a Praze je ovšem skutečnost, že v?průběhu večera se sbory v Plzni a v?Praze propojí online a zazpívají si spolu živě, v přímém přenosu. Stane se tak díky projektu pražských uměleckých škol HAMU a FAMU a unikátní technologii vyvinutou sdružením CESNET. Zvuk a obraz budou přenášeny ve vysoké kvalitě, zpoždění přenosu je přitom natolik minimální, že ho diváci vůbec nezaznamenají.

SMArt Gospel 2023 v Plzni

Modlitebna ECM Maranatha, Husova 14 (Betlémská kaple)

2. 12. 2023, 18:00

Vstupné dobrovolné

Odkaz na sbírku Donio: https://www.donio.cz/tabor-sma 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.11.2023 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka