Grand Prix v Plzni pro Martina Boubala

Jedenáctý a zároveň finálový díl GIANT LIGY v Plzni, pro Martina Boubala. Nepršelo a teplota ve sportovním areálu SK Rapid byla ideální. Teploměr ukazoval 22 °C.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly kategorie žáků a kadetů, pod taktovkou Petra Kubiase se svým týmem RKCA.

Hlavní závod se pak startoval handicapovaným startem, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a junioři. Nejlépe si s touto výzvou poradili znovu mladíci Richard Kobr a Petr Hladík (oba RKCA). Hlavní pole tentokrát smazalo náskok až po úctyhodných 9 kilometrech. Tak dlouho dokázali junioři, ženy a jezdci kategorie masters vzdorovat hlavnímu poli. Díky tomu, že vydrželi hlavně junioři před pelotonem takovou dobu, mohli si více nabodovat v průjezdech.

Ihned po dojetí hlavní skupiny vyrazil do útoku Martin Boubal a osamoceně dokázal vzdorovat celému startovnímu poli pět kilometrů. I díky tomu nasbíral 10 bodů a vyhoupl se na první místo průběžného vedení. Za ním pak o jeden bod bojovalo celé startovní pole, kde měl nejvíce sil Richard Habermann.

Rozhodující únik se zrodil na 26. km, kdy odskočila čtveřice jezdců opět vedená Martinem Boubalem. Spolu s ním tak pravidelně střídali Richard Habermann (AC Spata Praha), Martin Voltr (TJ Favorit Brno) a junior Richard Kobr (RKCA). Kobr se ziskem 20 bodů by obsadil v celkovém hodnocení mezi Elitními jezdci skvělé čtvrté místo.

Peloton dostihl uprchlíky až v samotném konci závodu, necelých 9 km před cílem a rozjel se boj o další příčky v pořadí. Díky úniku totiž bodovalo velmi málo jezdců a tohle byla jediná možnost jak se dostat ke zbylým bodům. Nejvíce sil ke konci měl Denis Rugovac (Team Dukla Praha) a s 13 body obsadil celkově čtvrtou příčku.

Nejaktivnějším závodníkem dne a zároveň měsíce září se stal Jan Ryba (AC Sparta Praha), který nasbíral celkem 10 prémií.

Ženám kralovala Simona Spěšná (jb BRUNEX Superior Factory Racing), která navíc ve finálovém závodě rozhodla i o celkovém vítězství v seriálu Giant liga Plzeň 2022. Juniory vyhrál Richard Kobr (RKCA) s 20b. Kategorii Masters jezdce nad 40 let Karel Kopr (KC Slavia Praha) s 2b.

Martin Boubal v cíli: „Dneska to suprově sedlo, měl jsem super nohy a pro mě to bylo bez problému. V týmu naprostá spokojenost s vítězstvím.“


Odveta po seriálu Giant Ligy 2022 pokračuje v úterý 20. září v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 17:30hod.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka