Hledá se NEJ Inovátor 5G za rok 2020

Rada města Plzně schválila vyhlášení soutěže NEJ Inovátor 5G za rok 2020. Jde o jeden z projektů, který má za cíl zatraktivnit region v oblasti inovativních malých a středních firem.

Cílená propagace v Plzni

Zapojit se do něj mohou podniky působící v regionu měst Plzeň, Karlovy Vary, Bílina a Jeseník. Právě tato města totiž spadají i do projektu Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva pro místní rozvoj s názvem 5G pro 5 měst, a to ještě spolu s Ústím nad Labem, které se ale do NEJ Inovátora nezapojí. Podoba soutěže je projednána a schválena oběma ministerstvy.

„Soutěž NEJ Inovátor probíhala v minulých letech v Jihomoravském kraji, kde ji realizoval BIC Brno spol. s r. o. Vloni se uskutečnila soutěž NEJ Inovátor také v Plzni. Porota soutěže vybrala 20 společností podnikajících v Plzni a nejlepší firma byla vyhlášena v září 2020. Na základě několika jednání a schválení projektu v ostatních městech se soutěže zúčastní i výše jmenovaná města,“ přiblížil radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola, jenž inicioval letošní podobu soutěže spolu s Odborem sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Podle radního Vlastimila Goly by se mohlo pomocí soutěže podařit identifikovat pět až deset společností v každém z měst, které mají organizaci s nejlepším řízením inovací, inovativní projekt, případně aplikují inovativní procesy uvnitř společnosti. „Na základě spolupráce se společností BIC Brno spol. s r. o. bude možné využívat nejen název prověřené soutěže, ale zejména know-how v oblasti inovativních auditů v přihlášených společnostech. Tímto krokem bude soutěž i v tomto ročníku na vyzkoušené úrovni s vysokou přidanou hodnotou a uznávaným systémem vyhodnocení,“ doplnil Vlastimil Gola.

V rámci soutěže by probíhala masivní marketingová podpora soutěžících společností, čímž dojde k jejich popularizaci mezi veřejností, identifikaci produktu pro možnou další spolupráci s jinými podnikateli, ale i zahájení spolupráce s ostatními městy, ze které by mohla města profitovat v rámci budoucí participace na projektech Smart City a podpory podnikání. Samozřejmostí je reprezentativní vyhlášení výsledků soutěže, udělení titulu NEJ Inovátor 5G a předání hodnotných cen využitelných managementem vyhlášených společností.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka