Indický ministr silniční dopravy a dálnic navštívil Škoda Group v Plzni

Dne 2. října 2023 se uskutečnila oficiální návštěva ministra silniční dopravy a dálnic Indické republiky Nitina Gadkariho ve Škoda Group.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvu zahájil v Praze, kde si osobně vyzkoušel nejnovější technologie, a to jízdou ve vodíkovém autobusu Škoda H'CITY nové generace. Pokračoval návštěvou obou výrobních závodů skupiny v Plzni. Během prohlídky se seznámil s výrobními procesy trolejbusů, motorů, tramvají a souprav metra a získal tak hodnotné poznatky o odborných technologických znalostech a výrobních možnostech Škodovky. Tato návštěva vyjadřuje úsilí Škoda Group budovat mezinárodní partnerství a přispívat k růstu a inovacím v indickém dopravním sektoru.

„Rád bych poděkoval váženému panu ministrovi Gadkarimu za to, že si našel čas a navštívil naše areály zde v Plzni. Indický trh má velký potenciál s vysoce kvalifikovanou pracovní silou, což je v souladu se strategií naší skupiny. Letos v létě jsme podepsali memorandum o porozumění se společností TATA Autocomp Systems. Tato strategická dohoda tvoří základ společného podniku zaměřeného na výrobu komponentů pro rostoucí indický železniční trh a rozvoj veřejné mobility,“ komentoval Petr Novotný, President Business Units ve Škoda Group.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.10.2023 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka