Investice do jedné z nejmodernějších Daikin linek na světě vyšla na 100 milionů

Plzeňská společnost Daikin od února spouští sériovou výrobu na nové výrobní lince, jejíž pořízení firmu vyšlo na 100 milionů korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Díky tomu vzroste produktivita o 35 % a výrobní kapacita se zvýší na 600 klimatizačních jednotek za směnu, tedy o 70 %. Linka disponuje řadou plně automatizovaných a robotizovaných aplikací, čímž výrazně usnadňuje práci a ušetří čas na zkompletování jednotky.

Hlavním přínosem nové výrobní linky je navýšení kapacity o 70 % a produktivity o 35 % ve srovnání s linkou, která je zaměřena na obdobné modely, což znamená, že společnost Daikin vyrobí více jednotek v přepočtu na jednoho operátora na lince. „V reakci na poptávku na trhu navýší nová linka F7 kapacitu průmyslových jednotek instalovaných do podhledu, na úkor jednotek pro domácnosti. Při výstavbě této linky byli využiti zejména lokální dodavatelé,“ říká Jiří Svoboda, manažer výrobních inženýrů, společnosti Daikin Plzeň. Investice do nové linky dosahuje 100 milionů korun a umožní za směnu vyrobit až 600 klimatizačních jednotek typu M-ESP duct, různých velikostí a výkonu.

Automatizace a robotizace

Linka umožňuje automatickou vizuální kontrolu jednotky, automatické vyhodnocení hluku jednotky v provozním testu a několik robotizovaných funkcí – lepení štítků na krabici

s jednotkou, testování úniku hélia, nasazování a vizuální kontrolu měděných kolínek, plnění dusíkem před pájením a další. Celkem je na této lince nainstalováno 6 průmyslových robotů Fanuc. Pracoviště je mj. vybaveno odhlučněnými boxy provozních testů a kompletním monitoringem spotřeby energií a technických plynů v rámci filozofie Industry 4.0

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.02.2021 08:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka