Jak se na sjezdovku obléci módně a pohodlně?

Současná sportovní móda je založena na chytré kombinaci dokonalého pohodlí a krásy. Chceme, aby nám technické oblečení nejen poskytovalo teplo, dobrou úroveň větrání a ochrany proti větru, mrazu, vlhkosti a přehřátí, ale aby bylo také vizuálně atraktivní, poutavé a umožňovalo nám vyjádřit vlastní vkus a charakter. Na sjezdovce na sebe upozorňujeme nejen sportovními dovednostmi, ale také noblesou a stylizacemi. Jak je vytvořit, aby byly trendy a funkční?

Jarní servisní akce AUTO CB

Pohodlné a módní lyžařské oblečení, čili jaké? Styl aprés ski

Současné trendy směřují k maximálnímu pohodlí, a proto se o sportovní nebo volnočasové sportovní oblečení stále více zajímají přední světoví návrháři. Jedním z nejžhavějších trendů, který pokračuje i v další sezóně, je aprés ski. Tento pojem pochází z francouzštiny a doslova znamená stylizaci „po lyžování” inspirovanou oblečením lyžařů v minulosti. Pokud se vrátíme o několik desetiletí zpět, zjistíme, že kdysi se při zimních sportech kladl na vzhled stejný důraz. Na sjezdovkách a v horských střediscích vládlo stylové oblečení kombinující eleganci a pohodlí.

Dnes jdeme o krok dále a zapojujeme do toho nejnovější technologie. Právě díky nim je současné lyžařské a snowboardové oblečení perfektně připraveny na každé podmínky a nemusí se omezovat na několik střihů a barev.

Jak se obléci na lyže a snowboard podle trendů – přehled značek a střihů

Současná móda nezná omezení. Pokud budeme důslední a prvky stylizace budeme volit vědomě, je povoleno vše. Můžeme se inspirovat sentimentálním návratem módy z 80. a 90. let dvacátého století spolu s jednodílnými lyžařskými kombinézami, u nichž je pas zvýrazněn charakteristickým páskem, či comebackem péřových bund. Další cestou, kterou se v módě můžeme vydat, je moderní styl s originálními či oversize střihy a často i s futuristickými řešeními. Tato cesta zahrnuje také retro styl a kombinace dandy oblečení ve sportovní provedení či lidovými motivy. Jakým značkám stojí za to věnovat pozornost při tvoření takových kombinací a na jaké prvky stylizace je třeba pamatovat?

Pánské a dámské lyžařské kalhoty

Dámské kalhoty Goldbergh budou skvělým odkazem na retro inspiraci ve stylu aprés ski. Značka, která se specializuje na glamour sportovní oblečení, má ve své kolekci modely s klasickými střihy zvýrazňujícími postavu a modely v nadčasových barvách. Pozornost přitahuje zejména charakteristický černobílý pepito vzor, který byl převzat z typicky elegantního oblečení. Existují však i modely sportovnějšího charakteru, ale stále v lehkém retro stylu. Podobnými vzory a barvami se inspirují i další značky. Dámské lyžařské kalhoty Mackage jsou dalším příkladem návratu klasiky a dokonalého spojení sportovního , ležérního, a dokonce i elegantního stylu.

Ve sportovní pánské módě se vyplatí vsadit na nesmrtelnou klasiku, která na svahu bude vypadat dobře. Lyžařské kalhoty Rossignol jsou typickým příkladem stylu, jaký prezentují profesionální sportovci. Dokonalé zvýraznění postavy a vynikající funkčnost jsou tím nejlepším základem pro originální doplňky.

Lyžařské bundy

Lyžařské glamour bundy od Goldberghu, retro bundy zvýrazňující siluetu od Mackage, uvolněná a zábavná forma od Perfect Momentu nebo snad moderní neonový styl od Rossignolu? Bez ohledu na to, v jakém stylu se na sjezdovce ukážete, budete vypadat úchvatně, pokud zvolíte značky, které dbají na kvalitu i trendy. Toto jsou jedny z nejzajímavějších návrhů pro nadcházející sezónu. Jsou tak rozmanité, že si model vhodný pro sebe najde každý. Vyrobeny jsou natolik profesionálně, že se v nich každý bude cítit velmi pohodlně jak při tréninku, tak při odpočinku.

Módní lyžařské čepice a doplňky

Doplněním každé stylizace, a často dokonce jeho nejdůležitějším prvkem, jsou doplňky. Právě ony udávají tón, mohou vnést barvu nebo výrazný vzor. V případě doplňků určených na zimu a k provozování sportu je zvláštní pozornost věnována také kvalitě materiálů. Čepice, šály a ponožky by měly být vyrobeny z přírodní vlny, např. kašmíru, merina nebo alpaky, která je hygienická a poskytuje nejlepší tepelný komfort. Vybírat můžete např. z nabídky značek Dale of Norway nebo Granadilla. Lyžařské rukavice by měly být vyztužené, nepromokavé a odolné. V tomto případě se dobře osvědčí ty od nejlepších sportovních značek: Leki, Bogner, Hestra či Reusch.

Jaké boty si obout po lyžování? Módní sněhule a trapery

Při sestavování stylizace na sjezdovku nezapomínejme, že po tréninku se často jednoduše přezujeme do pohodlných sněhulí nebo traperů, abychom si mohli odpočinout od lyžařských bot a strávit ještě nějaký čas na chatě nebo v restauraci. Proto se vyplatí zvolit obuv, která spojuje dva světy: sportovní svět a svět „po lyžování”. Dokonale – z hlediska designu a pohodlí – se ověří kultovní sněhule Moon Boot nebo klasické trapery Montelliana.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka