V Plzni odstartoval pracovní veletrh

I když práci nehledáte, přijít se vyplatí! To je heslo organizátorů Veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem, který se letos koná 30. března až 1. dubna 2021.

Cílená propagace v Plzni

Tentokrát ONLINE na adrese www.veletrhprace.online. Veletrh je určen lidem všech věkových kategorií a má celodenní vzdělávací a poradenský program pro rozvoj kariéry. Vstupné se neplatí.
„Devátý ročník přinese pracovní pozice od dělnických, administrativních, přes techniky a specialisty až k manažerům,“ říká Jana Brabcová z pořádající společnosti Grafia. "Všem doporučuji se registrovat na www.veletrhprace.online. Díky tomu si pak návštěvník může zarezervovat čas pro některou z individuálních poraden a přihlásit se na pohovory. Dostane k dispozici „virtuální igelitku“ se všemi materiály a nabízenými pozicemi. Do profilu si nahraje svůj životopis a "nakliká firmy", kam ho pošle. Virtuální stánky firem nabídnou videa, letáky i vlastní program na stánku. Firmy mají svou prezentaci v hlavním programu přenášeném na YouTube. A ti, kteří jsou třeba méně digitálně zdatní, mohou na sebe u firem nechat kontakt."

Kromě pracovních nabídek návštěvníci mohou získat i profesní vzdělávání či jazykové kurzy zdarma. V individuálních poradnách lze konzultovat pracovně právní záležitosti, životopis, volbu zaměstnavatele i rekvalifikace, start podnikání, ale také těžkou životní situaci. Poradí psycholog i kariérový poradce. Nově je otevřena i poradna pro cizince.

Program je letos asi nejbohatší ze všech ročníků, všechny přednášky budou vysílány on-line a budou uloženy na YouTube. Témata se týkají se práce – jak ji získat, home office, jak vybrat  rekvalifikaci, pracovní právo, práce v zahraničí, budoucnost profesí, dobrovolnictví a další. Aktuální situaci reflektují přednášky na téma jak se nezbláznit z covidu a z home office či rady k prodeji a koupi nemovitostí. Zástupci Policie ČR a Městské policie poradí se zásadami bezpečného chování. A uskuteční se i vyhlášení ocenění Mamma Parent Friendly pro podniky přátelské rodině.

Většina návštěvníků v předchozích letech ocenila možnost osobně se setkat s personalisty podniků, dát jim do ruky svůj životopis a domluvit se na případné následné schůzce. To bude možné i na online veletrhu. „Někteří návštěvníci v poslední době ani práci nehledali, jen si přišli „obhlédnout“ nabídky a porovnat, zda by byl o ně zájem,“ říká Štěpánka Pirnosová, manažerka veletrhu. „Ale byli i tací, kteří celý den strávili na přednáškách a v poradnách a byli nadmíru spokojeni. Jinde se totiž za to platí nemalé peníze,“ dodává Š. Pirnosová.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.03.2021 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka