Jak ušetřit při zařizování bytu

Zařizování bytu patří mezi příjemnější části koupě. Většinou už jste se vypořádali se všemi finančními a byrokratickými povinnostmi a zbývá jen jediné - zařídit si byt podle sebe. A ani to vás nemusí stát váš zbývající majetek. Při čtení se dozvíte, jak správně vybírat nábytek, co opravdu potřebujete, jak nakoupit skutečnou hodnotu a jak si splnit sen o ložnici za rozumné peníze.

Cílená propagace v Plzni

Šetřit začněte už před koupí bytu

„Ještě nemáš ani koupený byt a už vybíraš sedačku.” 

Takto může znít postoj rodiny nebo kamarádů. Znechuceně zavřete katalog či internet a jdete se věnovat činnostem spojeným s koupí bytu.

Možná byste měli dát více na vlastní intuici, než na rady ostatních. Pokud začnete s výběrem dříve, můžete zjistit, že:

  • nevybíráte správný byt, protože ho neumíte spojit se svým stylem

  • nepotřebujete velký byt - levnější je zařizovat malou kuchyň než velkou

  • nábytek stojí mnohem více (nebo méně), než jste čekali a můžete se na to připravit

  • jste už našli své zařízení - už stačí pouze počkat na slevovou akci.

Nemusíte kupovat dopředu a sedačku skladovat u rodičů ve sklepě. Minimálně však získáte přehled, který vám pomůže šetřit.

Vybírejte jako nanuk v obchodě

„Nejprve vyberte očima, až potom otvírejte mrazicí box.” 

Nápis, který zná každý milovník nanuků. Toto moudro využijte i při zařizování bytu. Vyhněte se impulzivním nákupům. Klidně choďte po prodejnách, katalozích a webových stránkách.

Ale nekupujte. Spisujte seznam, každou místnost si modelujte ať už v  hlavě nebo ve speciálních aplikacích. Máte vybrané? Super. A teď si nechte pár dní na rozmyšlenou.

TIP

Peněženku vytahujte až když bude všechno k sobě ladit a vy si budete umět představit s tímto nábytkem či zařízením přežít nejbližší dekádu.

Speciální péči věnujte sedačce

„Vždyť do obýváku můžeme dát tu starou pohovku po babičce.”

Jistě, můžete, pokud se vám líbí, ladí s ostatními prvky a nemusíte se za ni stydět. Ušetříte. Ale pravděpodobně budete chtít novou.

Promyslete si, jakou velikost budete potřebovat. Právě koupě větší sedačky místo menší patří mezi nejčastější chyby při zařizování interiéru. Rozdíl mezi menší a větší sedačkou může být ve stovkách eur. Za ty peníze si umíte zařídit zbytek obývacího pokoje.

Přímý vliv na úsporu při nakupování sedačky má materiál, ze kterého je vyrobena. Preferujte odolné potahy s jednoduchým čištěním.

Vaše sedačka může být moderní i deset let. Stačí, když se vyhnete extravaganci. Jednoduchost v tvarech i barvě bude vždy moderní.

Méně je více

„Toho nábytku je tu hodně, nemáme se kde pořádně hýbat.

Věta, která nepotěší. Dali jste spoustu peněz za nábytek a nakonec vám překáží. Vizualizujte si prostor s vaším novým nábytkem před nákupem. Ideální - nakupujte postupně.

Vždy je lepší mít více prostoru. Vyplnit jej můžete správnými barvami v jednotlivých pokojích. Vezměte do rukou váleček a barvu a během pár hodin dostanou vaše prostory novou tvář. A to nejlepší - ušetřili jste na zbytečném nábytku.

Povyšte rozum nad city

„Však na ty hadry koupíme nějakou skříň.”

Možná by se vám také hodila, nebo ji vůbec nepotřebujete. Stačí, když pár stylových kousků nahradíte těmi praktickými. Ideální je pokud najdete kombinaci obou.

A co myslíme těmi praktickými? Jde o nábytek nebo jiné části interiéru, ve kterých jsou skryté praktické úložné prostory. Díky zásuvce pod postelí, úložnému místu pod schodištěm nebo konferenčnímu stolku s policí nemusíte kupovat skříň.

Váš sen nemusí stát milión

„Chci v ložnici něco speciálního. Něco, co nikdo nemá.” 

Pokud je pro vás přání partnera pokynem k akci, na obchody zapomeňte. Věci odtud mají doma tisíce lidí.

Budete si muset vyhradit trošku více času, zapojit kreativitu a vyhrnout rukávy. Za pár hodin dokážete partnerovi vytvořit ložnici snů. Když do toho dáte svou šikovnost a kus srdce, budete mít skutečný originál.

Nemusí jít jen o ložnici. Popustit uzdu fantazii můžete v každé místnosti vašeho bytu. 

Věděli jste, že ...

… dekorování interiéru vlastní prací má tyto výhody?

  • nikdo na světě nemá to, co jste vytvořili vy

  • při pohledu na svůj výtvor rázem získáte pořádnou dávku pozitivních emocí

  • ušetříte spoustu peněz za nábytek

  • budou vám závidět přátelé i tchyně

  • získáte ze sebe skvělý pocit.

Kolik ušetříte?

Přesné číslo si určíte vy. Čím více bodů z článku dáte do praxe, tím bude částka v kolonce "ušetřené" vyšší. Všemu předchází příprava. Nebojte se zařizování pojmout jako projekt. Rozdělte si ho na menší fáze. Výsledkem je vaše spokojenost z interiéru podle přání a zároveň plná peněženka. Jako motivaci si můžete dát například, že z ušetřených peněz pojedete na dovolenou.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka