Jeden bratr v Plzni napadl strážníka, druhý vyhrožoval

V sobotu ráno před půl sedmou byli strážníci vysláni do Martinské ulice, kde mělo před jedním z klubů docházet k napadání.

Cílená propagace v Plzni

Na místě hlídka uviděla skupinu asi dvaceti lidí, z níž vystoupila dívka a šla strážníkům oznámit, že byla obtěžována a posléze i napadena neznámým mužem.  Toto tvrzení potvrdil i další muž, co se nacházel v hloučku osob. Dále strážníkům sdělili popis muže, který se již na místě nenacházel a odešel společně s jiným mužem směrem k pomníku Díky Ameriko. Hlídka se proto okamžitě vydala po Americké ulici, zda najde muže odpovídají popisu. Ti byli strážníky zastiženi na rohu Jungmannovy ulice.

Při zjišťování totožnosti bylo zjištěno, že se jedná o bratry, z nichž starší dvaatřicetiletý muž hlídce sdělil, že nic neudělal, chce jít domů spát a začal z místa odcházet. Proti muži bylo použito několik zákonných výzev, avšak ani na jednu z nich nereagoval. Proto jej jeden ze strážníků nejprve uchopil za ruku, kterou mu již značně agresivní muž odrazil. Následně došlo k napadení strážníka úderem sevřenou pěstí do obličeje. Strážníci využili donucovacích prostředků a společně muže svedli na zem, kde mu byla přiložena pouta.  Vzhledem k tomu, že došlo ke zranění agresora, byla na místo přivolána ZZS PK, která muže na místě ošetřila a následně si celou věc převzala již přítomná hlídka PČR. Během tohoto zákroku byli strážníci vulgárně uráženi mladším z bratrů. Sedmadvacetiletý muž vyhrožoval, že zařídí, aby jako strážníci skončili. Jeho jednáním se bude zabývat Komise pro projednávání přestupků.

U obou mužů byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Starší z mužů nadýchal 2,09‰, mladší 1,26‰ alkoholu v dechu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.07.2020 07:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka