Jeden svět v Sušici i v Plzni přivítá latinskoamerickou hvězdu Gaby Baca

Nikaragujská zpěvačka, písničkářka, hrdá zástupkyně LGBT komunity a zastánkyně práv žen Gaby Baca, angažovaná v řadě lidskoprávních projektů, vystoupí se svou kapelou v Sušici a den poté i v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Koncerty jsou součástí doprovodného programu festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v obou městech.

V Sušici Gaby Baca zahraje v hudebním klubu Tradiční KlOUb dne 14. března od 18 hodin po festivalové předprojekci snímku Tichá Inkvizice. Americko-nikaragujský dokument umožní divákům nahlédnout do současné politické situace v Nikaragui, o které se příliš nemluví, a vtáhne ho do tématu zákazu potratů v souvislosti se ženskými právy. Gaby Baca na snímek naváže svým důrazným rapem a rockem ovlivněným zvukově barevnou latinskoamerickou tradicí. 

O den později 15. března bude pokračovat jedna z nejznámějších současných latinskoamerických hudebnic koncertem v Plzni v Univerzitní kavárně Družba, kde představí své živelné melodie a energické rytmy, prostřednictvím nichž vypráví o dvou ústředních tématech svého života, a to o lásce a o svobodě. Zejména o svobodě toho ví opravdu hodně. Sama díky kritice vlády nikaragujského prezidenta Daniela Ortegy musela z bezpečnostních důvodů zemi opustit.

Vstupné na koncert je 50 Kč. Na projekci dokumentu Tichá inkvizice je vstup zdarma. 

Festival Jeden svět v Plzni bude zahájen 22. března v 17:30 na Moving Station projekcí snímku Vesnice plavajících krav, který humorným způsobem ukazuje, co se stane, když tři neohipíci z Berlína dorazí na farmu do východního Polska. Festival potrvá až do 29. března, kdy bude zakončen dokumentem Kapela. Následnou závěrečnou hudební produkcí v balkánském stylu zařídí DJ Dirty Bastard. 

Do Sušice zamíří festival již podruhé. Zahájení proběhne 4. dubna od 19:00 v sušickém kině a festival až do 7. dubna nabídne divákům 10 projekcí. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.03.2019 17:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka