Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň bude využívat dešťovou vodu pro závlahu

Celkem 620 tisíc korun získá Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň na využití zachycené dešťové vody pro závlahu zeleně. S uvolněním finančních prostředků souhlasili radní města, schválit usnesení musí ještě zastupitelé.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Finanční prostředky obdrží klub z Fondu životního prostředí města Plzně. Projekt navazuje na akci z loňska týkající se zakoupení a instalace retenčních nádrží, které zachycují vodu ze střech jezdecké haly, stájí a garáže. Cílem bylo co nejvíce šetřit pitnou vodou právě s tím, že na závlahu zeleně bude využita zachycená dešťová voda z budov v areálu. Projekt propojuje nádrže již stávající s nádržemi novými, tak aby se zásoba vody zvětšila. Pomocí výkonného čerpadla a nových rozvodů bude zachytávaná voda převedena na potřebná místa s pravidelnou závlahou zeleně. V rámci projektu bude zakoupena další retenční nádrž o objemu 15 m3 a bude umístěna do země k budově stáje pro zachycení dešťové vody z její střechy o rozloze 300 m2,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Dokončením projektu jezdeckého klubu bude zajištěno výrazné ušetření pitné vody, maximální využití zachycené dešťové vody pro udržení krásy zeleně, snížení prašnosti a zajištění zdravého pohybu koní kropením sportovních povrchů v areálu klubu v Českém údolí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka