Kam v Plzni a jejím okolí s dětmi?

Vyrážíte na dovolenou do Plzně? Přemýšlíte, jaký program vymyslet, aby bavil Vás i Vaše děti? Pojďte se podívat na pár typů na aktivity v Plzni a jejím okolí, které zaujmou celou rodinu a ze kterých si odnesete skvělé zážitky!

Cílená propagace v Plzni

Kam s dětmi vyrazit ve městě? Do ZOO i na trampolíny.

Snad každému dítěti se radostí rozsvítí oči, když ho vedete na návštěvu zoologické zahrady. Ta plzeňská je zajímavá svým členěním. Výběhy a pavilony jsou tu totiž uspořádány do biogeografických celků. Při návštěvě ZOO si tak nejen prohlédnete známá i neznámá zvířata, ale naučíte se také v jakém prostředí žijí, a zjistíte, která by se v divoké přírodě skutečně mohla setkat. Projdete se všemi kontinenty a prohlédnete si více než 100 různých živočišných druhů.

Až se seznámíte s žijícími zvířaty, nezapomeňte se také podívat na jejich předky. Na pravěkou procházku se můžete vydat v Dinoparku Plzeň, který je se ZOO propojen a během letní sezóny si v něm můžete prohlédnout celou řadu modelů dinosaurů v životních velikostech, expozici vzniku Země nebo si na paleontologickém hřišti vykopat vlastní dinosauří kosti!

Pokud Vám počasí příliš nepřeje a hledáte, kam se na celý den schovat před deštěm, užít si spoustu zábavy a trochu se unavit, vyzkoušejte Jump Family park, vnitřní hřiště plné trampolín a dalších atrakcí. Na trampolínách si tu vyzkoušíte basketbal, vybíjenou nebo překážkové dráhy. Rozcvičte si svaly a vyražte za zábavou!

V okolí Plzně za vílami i trpaslíky

Za pohádkovými bytostmi Vás a Vaše děti zavede hned několik tras v okolí Plzně. Ve Spáleném Poříčí vyrazíte s trpaslíky na Naučnou stezku loukou i lesem dlouhou 5,5 km. Putování nebude jen tak, v informačním centru na náměstí se vyzvednete mapku s křížovkou a cestou budete muset sledovat trpasličí značení. Na jednotlivých stanovištích stezky se dozvíte zajímavosti o místní krajině, rostlinách i zvířatech. Sbírat budete také písmenky do tajenky, která Vám na konci prozradí jméno Vašeho trpasličího průvodce. Pokud půjdete správně a neztratíte značení, potkáte po cestě i několik hřišť a míst k odpočinku a občerstvení.

Na okraji obce Starý Plzenec Vás bude čekat další kouzelné pohádkové místo. Na zelené naučné turistické stezce, jen malý kousek od železničního viaduktu, tu totiž najdete Bětuščinu studánku. Není to ale žádná obyčejná studánka, váže se k ní pohádkový příběh o víle Bětušce, zakletém Jankovi a vodníkovi. Jejich příběh si zde přečtete a všechny tři tu dokonce i potkáte. Když budete potichu, možná uslyšíte Bětušku zpívat a vodníka skřehotat.

V okolí Plzně najdete mnoho dalších atrakcí, které stojí za návštěvu. Navštívit můžete třeba Mini ZOO a Adventure mini golf v Plasech, kde si užijete zábavný den Vy i děti. Milovníky vodních radovánek nadchne návštěva Aquaparku Horažďovice, který se řadí mezi nejlepší aquaparky v ČR.

Kde se ubytovat?

Plzeň a její okolí nabízí celou řadu příjemných rodinných míst k ubytování, ať už hledáte hotel pro rodiny s dětmi nebo soukromé apartmány. Jedny z nich najdete jen 300 metrů od zoologické zahrady a Dinoparku. Apartmány nad ZOO nabízí ubytování v soukromí, se dvěmi ložnicemi a vlastní kuchyní či televizorem.

Pro ty z Vás, kdo raději tráví čas venku bude správnou volbou ubytování na Farmě Moulisových v obci Milínov, jen necelých 15 km od centra Plzně. Na místě v blízkosti přírody, s velkou zahradou, hřištěm i malou venkovskou ekologickou farmou plnou zvířatek se jistě bude líbit Všem dětem i jejich rodičům. K dispozici jsou zde venkovní prostory, dobové ubytovací pokoje i zážitkové programy a akce. Zažijte venkov na vlastní kůži!

Zdroj obrázku: pixabay.com/pilsen-2721799/

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka