Kia a IONITY: vysokovýkonné nabíjení a nižší sazby za kWh pro majitele EV6

KIA investuje do společnosti IONITY s cílem zajistit vysokovýkonné nabíjení elektromobilů. EV6 lze dobít z 10 na 80 % kapacity za 18 minut.

Cílená propagace v Plzni

Zbrusu nový elektrický crossover Kia EV6 bude v Evropě k dispozici společně se širokou sítí vysokovýkonných nabíjecích stanic a integrovanou platební platformou. Kia coby člen joint-venture IONITY může zákazníkům nabídnout snížené sazby za nabíjení v rámci aktuálně jediné celoevropské sítě zahrnující ultra rychlé nabíjecí stanice o výkonu 350kW.

Jednou z high-tech technologií EV6 je 800V akumulátorový modul, jenž jako první v tomto automobilovém segmentu podporuje vysokovýkonné nabíjení. Na nabíjecích stanicích IONITY je tak možné za necelých 18 minut dobít z 10 na 80 % kapacity, resp. za necelé 4,5 minuty prodloužit dojezd o 100 kilometrů; maximální dojezdová vzdálenost přitom činí přes 510 km (podle WLTP).

Díky partnerské spolupráci s IONITY, kde Kia též drží majetkový podíl, mohou zákazníci využívat přes 400 vysokovýkonných nabíjecích stanic ve 24 evropských zemích, přičemž průměrná vzdálenost mezi nabíjecími místy v rámci mezinárodní dálniční sítě činí pouhých 120 km.

Komentuje Jason Jeong, prezident společnosti Kia Europe: „Partnerská spolupráce s IONITY je klíčovou součástí našeho plánu proměnit elektromobily v životaschopnější alternativu a do roku 2027 uvést na trh celkem 11 těchto modelů. Chceme-li motivovat více lidí k elektrické mobilitě, je zásadní nabídnout jim spolehlivou infrastrukturu podporující vysokonapěťové nabíjení našich vozidel. Spojení nejmodernějšího modelu Kia EV6 s dlouhým dojezdem a dostupnosti komplexní sítě IONITY mění samotnou podstatu uživatelských zkušeností s elektromobilem, které získávají podobu hladkého cestování se snadnou dostupností nesmírně široké nabíjecí sítě, jednoduchými platbami, nižšími sazbami za elektřinu, a především ultra rychlým high-tech nabíjením.“

Síť IONITY používá přední evropský standard nabíjení CCS (Combined Charging System) a dodává elektřinu výhradně z obnovitelných zdrojů. Majitelé elektromobilů tak cestují nejen s nulovými emisemi, ale i nulovou uhlíkovou stopou.

Řidič nového čistě elektrického EV6 vidí v navigaci nabíjecí místa IONITY jako dynamické body zájmu (POI) včetně informací o aktuální dostupnosti. Souhrnné platby za nabíjení na veřejných stanicích zákazníci snadno spravují prostřednictvím mobilní aplikace Kia Charge. 

Kia nabízí dva cenové balíčky v závislosti na potřebách uživatele. Balíček ‚Access‘ (bude k dispozici ještě v průběhu tohoto roku) za pouhých 125 korun měsíčně nabízí zákazníkům sazbu 14,35 Kč/kWh. Balíček ‚Power‘, jenž bude k dispozici od letošního května, je určen častějším cestovatelům, kteří za měsíční předplatné 335 korun mohou využívat sazbu za elektřinu pouhých 7,70 Kč/kWh.

Další výhodou pro zákazníky je mobilní aplikace Kia Charge: Ta zpřístupňuje nejen síť nabíjecích stanic IONITY, ale též – prostřednictvím partnerské spolupráce s Digital Charging Solutions (DCS) – na 205 tisíc nabíjecích míst napříč celou Evropou (s konektory typu AC i DC). Za nabíjení platí zákazníci zcela transparentně na základě jednoho souhrnného vyúčtování.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky KIA?

Pokud si chcete pořídit auto značky KIA za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.04.2021 11:58




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka