Kia představuje modernizovaný bestseller Ceed

Pětidveřový hatchback, sportovní kombi i karosářské provedení ‚shooting brake‘ s plánovaným zahájením prodeje ve 4. čtvrtletí odhalí zcela přepracovanou přední partii, záď s novými sportovně pojatými detaily, litá kola v novém stylu a svěží odstíny karoserie i barevná provedení interiéru.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ceed, nejprodávanější řada vozů značky KIA, si pro modelové provedení 2021 připravila výrazná moderní vylepšení vč. dynamických a sportovních prvků designu.

Kia disponuje v rámci trhu nejširší nabídkou modelů nižší střední třídy (segment C), přičemž dlouhodobé zastoupení modelu Ceed v nabídce značky Kia je důkazem mimořádného zájmu zákazníků o tento model. Ceed dlouhodobě sehrává klíčovou roli v etablování korejské značky v Evropě a současně je vůbec prvním vozem, jehož návrh, konstrukce i výroba probíhá v Evropě se zohledněním vkusu místních zákazníků. 

Výrazný a moderní design

Na kompletně přepracované přední partii se vyjímá nové logo Kia se zjednodušeným grafickým provedením názvu značky. 
Již ikonický ‚tygří nos‘ masky chladiče, tedy typický rozpoznávací prvek vozů Kia, má po modernizaci leskle černou povrchovou úpravu s matným chromovým dekorem ve tvaru křídla nahoře i dole, dodávajícím masce elegantní a moderní podobu. Provedení PHEV používá plnou masku s markantní povrchovou úpravou v kontrastním tónu. Přední nárazník na bocích prořezávají dva velké přívody vzduchu ve prospěch sportovního vzhledu. Při pohledu na záď pak – ve snaze poukázat na jednoduchost nového znaku Kia – byl vyhlazen povrch mezi sdruženými LED světly k usazení nového elegantního emblému značky. Nový emblém PHEV je nyní lépe sladěn s nedávno modernizovaným značením a firemním logem Kia. Sportovní zadní nárazník byl doplněn o nový leskle černý difuzor; vzadu se též opakuje matně chromový dekor z přídě vozidla.

Všechna provedení modelu Ceed vyjíždějí s novými full-LED světlomety Světla denního svícení současně plní roli směrovek. Pětidveřový hatchback GT-Line a provedení GT používá nově koncipovaná LED sdružená světla, sestávající ze 48 modulů voštinové konstrukce v červeném rámečku. 

Při pohledu z boku odhalíme nová poutavá provedení litých kol, nabízených napříč celou modelovou řadou. Nyní mohou zákazníci vybírat ze šesti markantních stylů, z toho tři se v rámci nejnovějšího faceliftu nabízejí vůbec poprvé: stříbrná 16" litá kola pro základní verze; leskle černá 17" litá kola vyhrazená pro GT-Line; a mimořádně dynamická 18" litá kola s červenými akcenty pro variantu GT.
Modernizovaný exteriér doprovází nabídka 13 odstínů karoserie, které by měly uspokojit různorodý vkus zákazníků.

Moderní a luxusně působící interiér s nejnovějšími technologiemi

Na palubě modernizovaného modelu Ceed se nacházejí elegantní dekory, rafinovaně uklidňující barevné tóny, na dotyk příjemné materiály a uspořádání přispívající k pohodové atmosféře pro celou posádku. Propojení s okolním světem vylepšuje panoramatické střešní okno, lákající k objevování nové inspirace. Pro sedadla je připraveno devět různých typů čalounění, z toho čtyři jsou v rámci faceliftu nové. Nabídka zahrnuje sportovní sedadla čalouněná černou velurovou usní s kontrastním šedým prošíváním na okrajích u provedení GT-line, resp. typickým červeným prošíváním u provedení GT. 

Modernizovaný Ceed přináší nejmodernější technologie pro konektivitu a praktickou využitelnost

Kia investovala nemálo času a odborných znalostí do vytvoření podnětného uživatelského prostředí pro pohodové cestování celé posádky.
K pohodlnému zamykání dveří nového Ceedu slouží bezklíčový systém Smart Key a k aktivaci/vypínání motoru zde stačí stisk tlačítka. Elektricky nastavitelné sedadlo řidiče umožňuje uložit si do paměti profily dvou osob pro maximální pohodlí a praktičnost při střídání za volantem. Vyhřívaná a odvětrávaná přední sedadla společně s vyhřívanými zadními sedadly skýtají konejšivé pohodlí za chladných dnů, zatímco špičková dvouzónová automatická klimatizace zajišťuje vychlazení kabiny v letních žárech.

Inspirující konektivita

Řidiče ihned přivítá plně digitální přístrojový štít o úhlopříčce 12,3" s vylepšenou grafikou, řada uklidňujících barevných kombinací a čtyři motivy pro přizpůsobení přístrojového štítu vč. takového, jenž se mění podle aktuálních klimatických podmínek a denní doby. Vedle přístrojového štítu najdeme bezrámečkový centrální displej o velikosti 10,25" s funkcemi infotainmentu, navigace a telematiky.

Nová pohonná ústrojí spojují jízdní schopnosti s kultivovaností a hospodárností

Nová modelová řada Ceed přináší zákazníkům ucelený výběr hnacích ústrojí vč. plug-in hybridního (PHEV) a mild-hybridního pohonu (MHEV) s výkonovým rozpětím od 100 do 204 koní. Zájemci o Ceed mají na výběr přeplňované benzínové i naftové motory (benzín 1,0 a 1,5 litru, resp. diesel 1,6 litru), vždy včetně moderní technologie Kia Smartstream.
Nová jednotka 1,5 litru T-GDi se vyrábí v žilinském závodě Kia na Slovensku. Nový motor Smartstream, jenž nahrazuje předchozí jednotku 1,4 litru T-GDi, spolupracuje buďto se 7st. dvouspojkovou převodovkou (7DCT), nebo šestistupňovou manuální převodovkou (6MT); výkon činí 160 koní při současném snížení úrovně emisí. Nová jednotka 1.5 T-GDI je k dispozici i jako mild-hybrid (MHEV); naftový Ceed s maximálním výkonem 136 k se nabízí výhradně jako mild-hybrid v kombinaci buďto s inteligentní manuální převodovkou (iMT), nebo ústrojím 7DCT.

V rámci nejnovější modernizace Ceed dále poprvé spojuje technologie MHEV a DCT s přeplňovaným benzínovým motorem 1,0 litru, což uvítají především zákazníci volající po dalším snižování emisí pohonného ústrojí.
Provedení PHEV využívá benzínový motor 1.6 GDi o maximálním výkonu 141 koní v kombinaci se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Uvedenou hnací jednotku doplňuje akumulátorový modul o kapacitě 8,9 kWh pro bezemisní jízdu čistě na elektřinu s dojezdem ve městě až 57 km na jedno nabití.

Provedení GT, stojící na vrcholu modelové řady, přináší exkluzivní jednotku 1,6 litru T-GDi s jedinečným zvukovým doprovodem. Benzínový motor spolupracuje s ústrojím 7DCT a poskytuje velkorysých 204 koní výkonu.
Pro Ceed je dále k dispozici standardní šestistupňová manuální převodovka a velmi atraktivní volba v podobě dvouspojkové převodovky.
Modernizovaná řada Ceed se letos v srpnu začne vyrábět v evropském závodu Kia v Žilině na Slovensku; na evropských trzích bude k dispozici během 4. čtvrtletí 2021.

TIP REDAKCE: Pokud si chcete pořídit auto značky KIA za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka