Komenského ulice na Lochotíně dostane nový asfaltový povrch

Během července nechá Správa veřejného statku města Plzně opravit povrch vozovky s přilehlými parkovacími stáními v Komenského ulici.

Cílená propagace v Plzni

Stavba bude provedena po částech za úplné uzavírky pro dopravu. Firmě ROBSTAV k.s. za ni zaplatí 6,5 milionu korun včetně DPH.

Vozovka v Komenského ulici je už v havarijním stavu. Asfalt je popraskaný, jsou v něm propadliny a tvoří se výmoly. Komunikaci je nutné opravit. V rámci stavby tak bude ofrézován živičný kryt a poté bude provedena recyklace jeho podkladu za studena na místě. Poté bude položen nový kryt, firma vyrovná obruby vozovky a opraví přilehlá parkoviště. Nakonec bude obnoveno původní vodorovné dopravní značení.

„Při této stavbě má být materiál ze štěrkových konstrukčních vrstev vozovky recyklován na místě, což znamená, že budou tyto vrstvy rozpojeny pomocí zemní frézy, přidáno pojivo a zahutněny. Na takto upravenou plochu budou položeny nové asfaltové vrstvy. Sníží se tak počet nákladních automobilů, které by v tomto největším plzeňském sídlišti musely přivážet a odvážet materiál. Věřím, že tento postup obyvatelé žijící v blízkosti připravované stavby ocení,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Oprava Komenského ulice je rozdělena na tři úseky a bude probíhat postupně. Doba provádění stavby byla stanovena na 60 dní, nicméně zhotovitel se zavázal tuto dobu zkrátit o více než polovinu. „Stavba je rozdělena na dvě etapy. V té první, která začne 29. června, bude postupně opravena část Komenského ulice od ulice Spojenců až po poslední křižovatku před křížením s Lidickou, v té druhé, která má skončit 24. července, pak zbývající část Komenského od ulice Spojenců až ke Studentské,“ vysvětlil Milan Archman ze Správy veřejného statku města Plzně, který má stavbu na starosti.

Současně nechá Městský obvod Plzeň 1 vybudovat 12 parkovacích míst před 87. MŠ v Komenského ulici.

Opravovat se bude jen průjezdná část Komenského ulice. Účelové komunikace, které jsou její součástí a na průjezdnou komunikaci navazují, se opravovat nebudou. Během stavby budou však v určitou dobu nepřístupné. Řidiči tak budou muset svá auta přeparkovat nebo je během uzavírky vjezdu na danou část komunikace nepoužívat.

Stavbu bude provádět firma ROBSTAV k.s. a Správa veřejného statku města Plzně za ni zaplatí dle smlouvy o dílo 6.516.953 korun včetně DPH.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.07.2022 14:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka