Kraj poskytne návratnou finanční výpomoc v sociálních službách

S ohledem na časový harmonogram schvalování státního rozpočtu, ve kterém jsou zahrnuty prostředky pro poskytovatele sociálních služeb, rozhodla Rada Plzeňského kraje o poskytnutí návratné finanční výpomoci.

Cílená propagace v Plzni

 A to těm poskytovatelům, kteří mají problémy s dostatkem finančních prostředků na úhradu mezd a faktur k zajištění sociálních služeb. Mohou se přihlásit do dotačního programu, který schválila rada na svém mimořádném jednání.

Plzeňský kraj prostřednictvím programu „Podpora sociálních služeb dle § 101a zákona o sociálních službách, Plzeňský kraj“ pro rok 2023 rozděluje na financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním základních druhů a forem sociálních služeb finanční prostředky poskytovatelům zmiňovaných služeb. Na tento dotační program kraj dostává prostředky ze státního rozpočtu. Vzhledem k časovému harmonogramu schvalování státního rozpočtu dojde k rozdělení dotací a následnému schvalování jejich rozdělení krajským zastupitelstvem v únoru roku 2023. Poskytovatelé sociálních služeb, kteří splňují podmínky programu, pak prostředky na jejich zajištění mohou dostat až na přelomu února a března 2023. 

„Rozhodli jsme se pomoci poskytovatelům sociálních služeb, kteří v prvním čtvrtletí příštího roku mohou postrádat finanční prostředky na zajištění základních služeb pro své klienty. V listopadu budou moci požádat o finanční prostředky ti, kteří mají žádost již v programu podpory sociálních služeb na základě zákona o sociálních službách. Návratnou finanční výpomoc pak budou poskytovatelé muset kraji vrátit do 14 dnů od okamžiku, kdy jim bude dána dotace z výše zmiňovaného programu,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast sociálních služeb Martin Záhoř.

„Program pro poskytování návratných finančních výpomocí na zajištění poskytování sociálních služeb v roce 2023“ schválila rada 3. 10. 2022 na svém mimořádném jednání. Žádosti budou přijímány od 4. 11. – 14. 11. 2022. Předpokládaný celkový objem finančních prostředků pro tento program je 200 mil. Kč. Částka však musí být zajištěna v rozpočtu Plzeňského kraje pro rok 2023. O rozdělení dotací bude rozhodovat Zastupitelstvo Plzeňského kraje do konce letošního roku.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.10.2022 08:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka