Krajský půlmaraton Plzeňského kraje se blíží!

Po dvouleté covidové pauze pořádá Plzeňský kraj sedmý ročník oblíbeného běžeckého závodu Krajský půlmaraton Plzeňského kraje. V sobotu 23. dubna zaplní běžci areál Škodaland v Plzni - Liticích, aby změřili síly nejen na jednadvacetikilometrové trati, ale i na kratších tratích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Závodníci poběží ze Škodalandu přes Litice do Šlovic a Dobřan, do Dobřánek, Lhoty a přes Valchu zpět do areálu. Kdo se necítí na půlmaraton, může běžet OMEXOM krajskou desítku nebo krajskou pětku. Běžci s týmovým duchem mají možnost se zaregistrovat do týmových běhů. Děti zase mohou závodit ve Škodalandu na kratších tratích rozdělených podle věku.

Image title

Startovné je až do 21. dubna za zvýhodněnou cenu. Můžete k němu získat i kvalitní běžecká trička s atraktivním designem. Společně s registrací je možné si je objednat za 400 korun na pulmaraton.plzensky-kraj.cz.

V cíli obdrží každý běžec pamětní medaili, pro vítěze jsou pak připraveny skvělé ceny
. První tři nejrychlejší běžci mezi muži a ženami, kteří se prokážou trvalým pobytem v Plzeňském kraji, získají výhru ve výši deset, pět a tři tisíce korun. Ale i ten, kdo nezvítězí, si může odnést některou z atraktivních cen od partnerů závodu. V závěru celého dne se totiž uskuteční slosování startovních čísel o věcné ceny.

Novinkou letošního ročníku je propojení světa zdravých a hendikepovaných sportovců
. Organizace Cesta za snem sem přiveze speciální trenažéry. Všichni návštěvníci si tak budou moci vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. To vše v rámci projektu CzechTourism 7 statečných.

Také letos podpoříme dobrou věc
. Výtěžek z benefičního prodeje vody v rámci projektu „Voda pomáhá“ přispěje na spolufinancování nákupu a provozu nových, speciálně upravených mikrobusů pro převoz klientů s postižením do denních stacionářů v Plzni, Merklíně a Soběkurech.

Image title

Návštěvníci se mohou v areálu Škodalandu těšit i na další doprovodný program. Vedle vystoupení plzeňské kapely Děda Mládek Illegal Band bude připravena horolezecká stěna, obří šipky, nafukovací hrad, malování na obličej nebo focení u fotostěny. Fyzickou připravenost a postřeh prověří atrakce WipeOut.

Doprovodný program je připraven i pro fanoušky v Dobřanech. Na náměstí T. G. M., jímž budou běžci probíhat, vyroste FAN zóna. Skvělou sportovní atmosféru zde po celou dobu průběhu běžců podpoří vystoupení kapely Semtex.

Image title

Kvůli bezpečnosti běžců bude omezen provoz obcemi, kterými trať prochází. Zároveň budou omezeny linky MHD č. 21 a č. 26 a některé autobusové spoje Arrivy. Běžci mohou parkovat u areálu Škodalandu, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u Západočeské univerzity v Univerzitní ulici, odkud je zdarma do areálu doveze kyvadlová doprava.

Od druhého ročníku v roce 2016 organizuje pravidelně běžecká skupina vodičů TEMPO MAKERS pro běžce předzávodní tréninky a nejinak tomu bude i letos. Na trénincích 13. a 20. dubna se nejen proběhnete a zacvičíte si, ale získáte také poznatky o závodě včetně rad a doporučení. Setkáte se zde s vodiči, kteří budou i letos na startu Krajského půlmaratonu a poběží na cílové časy 1:30, 1:40, 1:45, 1:50, 2:00 a 2:15 hodin. Tréninky jsou veřejně a jsou zdarma.

Aktuální informace najdete na facebooku nebo na webu pulmaraton.plzensky-kraj.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka