Křemičitý písek pro sportoviště

Mnoho sportovních odvětví využívá křemičitý písek jako základní povrch. Další pak pro údržbu trávníků. Jeho dokonalé vlastnosti dokážou ochránit pohybový aparát a zabrání úrazům. Přečtěte si, kde všude se s ním můžete setkat.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plážové sporty a křemičitý písek

V oblasti sportu existují hřiště, která jsou založená na křemičitém písku. Jeho základní vlastností je udržení sypkosti, rychlý odvod srážkové vody a utlumení dopadů hráčů. Je neodmyslitelně spojený s plážovým volejbalem a fotbalem, kde se používá písek křemičitý jemný. Klasický materiál z pískovišť obsahuje jílovou složku. Proto je za vlhka lepivý a neudrží sypkost.

Křemičitý písek v jezdectví

I v jezdectví se používá křemičitý písek jako povrch při mezinárodních závodech, kam je dovezen speciálně pro vysoké parkury. Jsou to zpravidla mezinárodní soutěže s účastí koní nejvyšších kvalit, kde je dbáno na bezpečnost. Ale i v domácích podmínkách jej můžete využít na jízdárnu. Hlavním kladem je bezprašnost.

Dokonalý trávník s křemičitým pískem

Křemičitý písek do trávníku potřebují sportovní odvětví jako je fotbal nebo golf. Pro fotbalisty je důležitá pružnost podkladu, která ochrání zdraví při běhu a zabrání nekontrolovaným skluzům. Aplikovaný křemičitý písek trávník golfových hřišť zušlechtí a zajistí dokonalé vsakování vody při zavlažování i v horkých dnech a za dlouhých podzimních dešťů. Zásypový křemičitý písek v rovnoměrné vrstvě se používá pro zpevnění umělého travního povrchu a na úpravu proti uklouznutí.

Křemičitý písek při údržbě areálů a zázemí sportovišť

I sportoviště a tribuny potřebují pravidelné rekonstrukce. Pokud se chystá nový nátěr nebo oživení tribun, je možné použít křemičitý písek na pískování. Obrousíte jím zbytky barvy z povrchu kovů nebo dřeva. Můžete se zbavit mechu a zašlé patiny u betonu či zdiva. V cestách a chodnících využijete křemičitý písek na dlažbu, kde úhledně vyplní všechny spáry a škvíry do hloubky. Základním pravidlem je aplikace za sucha. Vždy si nechejte malou zásobu, protože si časem sesedne nebo jej může vyplavit silný déšť.

Praktické používání baleného křemičitého písku

V prodejních nabídkách se objevuje křemičitý písek volně ložený, ale mnohem praktičtější je pytlovaný křemičitý písek. Uskladnění pytlů je jednodušší z hlediska zachování suchosti, která je nutná pro jeho bezchybné vyplnění prostor a plošný rozhoz. Také je jednoduché vzít a kamkoliv přenést balení po 25 kg. Každý pytel je opatřen praktickým ventilem, takže nevypotřebovaný zbytek můžete lehce uchovat pro příští použití.

Chcete si pořídit křemičitý písek?

Potřebujete zakoupit pytlovaný křemičitý písek? E-shop Stonex.cz má v nabídce balený a prodává jej od jediného balení o váze 25 kg až po 800 kg vyskládaných na paletě. Pokud chcete před nákupem konzultaci, na infolince vám rádi poradí. Zásilku vám dovezou až před bránu vašeho domova a doprava je po celé České republice zdarma.

Zdroj obrázku: Darkkong / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka