Kurz v Plzni poradí, jak být správným rodičem

Letní kurz pro stávající nebo budoucí rodiče se otevírá na konci srpna. Letní rychlokurz 4 klíče k úspěšnému rodičovství povede zkušený lektor a vztahový kouč Karel Řežábek.

Cílená propagace v Plzni

Kurz volně navazuje na předešlý cyklus s názvem 4 klíče k úspěšnému partnerství.

„Být dobrým rodičem neznamená, co děláte s dětmi, ale co děláte sami se sebou. Všichni bychom chtěli mít vychované děti, ale závisí to hlavně na tom, do jaké míry budeme pracovat sami se sebou. Jednak sami na sobě každý sám, ale také na našem partnerském vztahu,“ vysvětluje lektor Karel Řežábek. Na téma partnerské vztahy vedl Karel Řežábek, za podpory Městského obvodu Plzeň 3, kurz 4 klíče k úspěšnému partnerství, který se uskutečnil v loňském roce a letošní cyklus je právě v běhu. „Uvědomujeme si, že pro život je důležité správné fungování rodiny a také výchova dětí. Domluvili jsme se proto s lektorem Karlem Řežábkem, že takový kurz pro veřejnost připraví. Je to úplná novinka, tak věříme, že se účastníkům bude líbit a přinese jim spoustu nových poznatků,“ říká místostarosta městského obvodu Stanislav Šec.

Kurz nebude o dovednostech a výchovných radách, ale o tom, jak vychovávat sebe. „Právě to, jak se chováme v krizových situacích, jak zvládáme nenaladěnost druhého, jak přijímáme to, co život přináší v těch těžších chvílích, z toho všeho se děti učí. Pozorují, jak zvládáme emoce, jak se chováme, když jsme emoce nezvládli, jestli se dokážeme omluvit, jestli dokážeme být velkorysí k tomu druhému, který nezvládl emoce. Sledují, jak jednáme, když jsme ve stresu, ale i to, jak reagujeme, když je ve stresu náš partner nebo když jsou ve stresu samy děti. Děti si nebudou pamatovat, co jsme je učili, ale budou si pamatovat, jak se s námi cítili,“ popisuje Karel Řežábek jedno z témat, kterým se bude věnovat. Další důležitá část se bude týkat sebeobrazu, který si děti utváří na základě toho, jak k nim přistupujeme. „Druhá polovina kurzu bude věnována tomu, jestli dětem dokážeme poskytovat přísnou i laskavou lásku. Protože potřebují obojí. Tohle umění stanovovat hranice, trestat jejich překročení a zároveň poskytovat bezpodmínečnou lásku pomáhá dětem vnímat jejich sebeobraz. Na tom pak bude záviset vědomí jejich vlastní hodnoty,“ vysvětluje kouč.

Kurz je určen pro všechny, pro páry, které se právě chystají na rodičovství, ale i pro ty, kteří se chtějí pouze do budoucna připravit, a pochopitelně pro rodiče, kteří už potomky doma mají.

Rychlokurz 4 klíče k úspěšnému rodičovství se uskuteční ve čtyřech blocích, které je možné absolvovat najednou, ale také odděleně. První setkání se uskuteční 24. srpna, další pak v termínech 26. srpna, 31. srpna a 2. září. Vždy od 19:00 do 20:30 hodin v konferenčním sále Škodalandu. Přihlašovat se na kurz je možné na webu https://4klice.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.07.2021 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka