Kvalitní interiérové látkové rolety vám budou sloužit spoustu let

Lidé ve svých domácnostech nahrazují klasické žaluzie interiérovými látkovými roletami. Někdo by si pomyslel, že se tím vracejí o desítky let zpět. Ve skutečnosti látkové rolety prošly patrnou proměnou a dalo by se bez nadsázky říct, že se jedná o klasiku v moderním kabátu. Proč zvolit právě tento typ okenních rolet?

Cílená propagace v Plzni

Jaké výhody mají látkové rolety?

Látkové rolety jsou vkusným doplňkem do vaší domácnosti a snadno je sladíte s ostatním vybavením. Vyrábějí se z několika materiálů a na výběr máte z nepřeberného množství vzorů a dekorů. Interiérové látkové rolety vám zkrášlí domácnost, ale určitě vás zajímá i jejich praktická funkce. Ochrání prostor před slunečními paprsky a před nechtěnými pohledy zvenčí. Tím vám zaručí dostatečné soukromí. Nechte si vyrobit látkové rolety na míru a zvažte, jestli chcete rolety zatemňovací nebo s různým stupněm průhlednosti. Montáž rolet je jednoduchá a instalují se na okna bez vrtání.

Typy látkových rolet pro vaše okna

Interiérové látkové rolety mají šmrnc a designéři si pohráli s jejich vzhledem. Nejčastěji narazíte na čtyři typy okenních látkových rolet a záleží na vašich preferencích, jakým dáte přednost.

  • Řetízkové látkové rolety se ovládají řetízkem nebo ovladačem. Vyrábějí se z transparentních, poloprůhledných a zatemňovacích látek, které se navíjí na hřídel rolety. I poloprůhledné látkové rolety vám zajistí potřebné soukromí.

  • Rolety den a noc tvoří průsvitná a zatemňovací látka a jejich překrýváním si určíte intenzitu světla vinteriéru. Tyto rolety můžete ovládat také svým chytrým telefonem.

  • Římské rolety dokážou regulovat teplo v interiéru. Hodí se do každé domácnosti a skvělou službu prokážou v jakékoliv místnosti. Připevňují se ke zdi nebo ke stropu a po vytažení vytvářejí elegantní záhyby.

  • Kazetové rolety se jednoduše srolují nekonečným řetízkem do kazety, která se připevňuje k oknu bez vrtání. I po zatažení propouští světlo do místnosti a zároveň odráží sluneční paprsky zpět do venkovního prostoru.

Víte, jak pečovat o rolety?

Látkové rolety vyžadují minimální údržbu. Přesto byste si měli udělat jednou ročně čas na jejich vyčištění a na kontrolu navíjecího mechanismu. Látkové rolety se obvykle nesmí prát, ale i tak mohou vypadat stále jako nové. Jak na to? Při běžném úklidu z nich odstraňte vysavačem s prachovým nástavcem prach nebo je otřete suchým hadříkem. Jednou ročně, nejlépe v teplý letní den, rolety vyčistěte navlhčeným hadříkem a nechte stažené uschnout. Skvrny odstraňte jemným čisticím prostředkem, ale nejprve ho vyzkoušejte na méně viditelném místě, zda nezanechává stopy.

Stínící technika pro vaši domácnost nebo kancelář

Pokud se chcete o látkových roletách a dalších typech stínění poradit s odborníky, zavítejte do našeho hlavního města. Obraťte se na Stínící techniku Praha – MK Rolety, kde se vám budou věnovat odborní pracovníci. Společně naleznete nejvhodnější stínění pro váš interiér i exteriér stavby. Součástí prodejny je vzorkovna, kde si můžete stínící techniku prohlédnout. Na vaše přání vám technici namontují rolety na okna.

Kvalitní látkové rolety vám poslouží spoustu let. Lehce je sladíte s interiérem a ochráníte ho před slunečními paprsky a zvědavými pohledy zvenčí. Nechte si je vyrobit na míru s milimetrovou přesností a zvažte propustnost světla. Jestliže si nevíte rady, obraťte se na odborníky přes stínící techniku.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka