Labutí jezero opět v Plzni!

Už tuto sobotu se ve Velkém divadle odehraje slavnostní premiéra Čajkovského baletu Labutí jezero. Naposledy měl v Plzni tento diváky milovaný titul premiéru v roce 2002 a na repertoáru se držel celých 8 let!

Jarní servisní akce AUTO CB

Tentokráte se choreografie ujal Jiří Horák, který v Plzni vytvořil již baletní inscenace Radůz aMahulena aŠípková Růženka. Nové nastudování romantického příběhu o zakleté princezně Odettě, kterou může vysvobodit jen čistá láska, je naplněno virtuózní baletní technikou. Pro baletní soubor je to mimořádná příležitost, jak umělecky obstát i před nejnáročnějším publikem. V titulní dvojroli Odetty/Odylie zazáří stálice zdejší scény Jarmila Dycková nebo Kristýna Piechaczková, příležitost dostane i mladá nově příchozí členka souboru Mami Hagihara a hostující Radka Příhodová. Princem bude Michal Kováč, Grzegorz Mołoniewicz, nováček souboru Joshua Lee nebo host Adam Zvonař. Tento vynikající tanečník, toho času v angažmá v Mnichově, ztvárnil Prince již v Národním divadle i ve Státní opeře.

Pokud máte lístek na premiéru, využijte jedinečnou příležitost a navštivte lektorský úvod – poutavé povídání týkající se konkrétní inscenace. Během krátké chvíle se dozvíte zajímavé informace o autorovi, tvůrcích, režijním záměru i o průběhu zkoušení. Lektroský úvod se koná ve foyer Velkého divadla a rezervace není nutná, lektorský úvod je ke vstupence zdarma.

www.djkt.eu

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka