Matěj Kolář zve na komiksový workshop, Bavaria Bohemia ovládne i Klostermann

Centrum Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee pořádá ve spolupráci s Galerií Klatovy/Klenová komiksový workshop s mladým komiksovým umělcem Matějem Kolářem. Účastníci se mohou těšit na fascinující vhled do tvorby komiksu.

Cílená propagace v Plzni

Během přibližně dvouhodinového workshopu bude mít každý účastník možnost sám vytvořit unikátní komiksovou kresbu. Nezáleží na tom, zda zkušený malíř, nebo čmáral – prostor pro kreativitu a rozvoj tu je.
Workshop začne ve čtvrtek 2. 11. 2023 v 15:30 hod. v Centru Bavaria Bohemia a potrvá přibližně 2 hodiny.

Více na https://www.bbkult.net/cz/events/106827-komiksovy-workshop-s-matejem-kolarem/

 Po workshopu bude v 18 hodin téhož dne následovat vernisáž výstavy „Karel Klostermann“. Galerie Klatovy/Klenová uspořádala v létě 2023 sympozium, jehož cílem bylo připomenout tuto významnou regionální osobnost s mezinárodním přesahem. Výtvarníci z České republiky a Německa, kteří se sympozia zúčastnili, vytvořili komiksové zpracování vybraných Klostermannových povídek. Komiksová díla byla nejprve vystavena v Galerii Klatovy/Klenová a nyní budou představena i německé veřejnosti. Výstava bude k vidění v Centru Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee do 14. ledna 2024. Poté se přesune do Českého centra v Mnichově.
Na vernisáži vystoupí Radek Nakládal s krátkou přednáškou o spisovateli Šumavy Karlu Klostermannovi. Akce bude tlumočena.

Více na https://www.bbkult.net/cz/events/106655-karel-klostermann-in-comic-2/

 Obě akce jsou podporovány Česko-Německým fondem budoucnosti.

Informace k Matěji Kolářovi | *1998, Pyšely
Letos dokončil magisterský studijní program Ilustrace a grafika na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Na Kolářovu tvorbu upozornila v nedávné době nominace na cenu Muriel v sekci nejlepší krátký komiks, kam byl doporučen jeho studentský komiksový příběh Undercurrent. Ten je součástí velkého studentského projektu plzeňské Sutnarky pod vedením Václava Šlajcha – komiksové knihy Iogi, na níž se scenáristicky podílel v Japonsku žijící spisovatel a překladatel Jean-Gaspard Páleníček. Samotná kniha získala v roce 2022 bronz v 15. ročníku ceny Japan International Manga Award za nejlepší komiks. Ve své tvorbě se zajímá o způsoby, jakými lze pomocí komiksu zobrazovat poetické příběhy a emoce. Žije a tvoří v Praze.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka