Měšťanská beseda připomene 32 let svobody a rozzáří se v barvách trikolóry

Měšťanská beseda v Plzni se 17. listopadu 2021 přesně v 17:11 rozsvítí v barvách české trikolóry za zvuku ikonické písně Modlitba pro Martu.

Cílená propagace v Plzni

S dalšími významnými budovami v celé České republice tak připomene křehkost svobody, kterou jsme před 32 lety jako společnost nabyli. Měšťanská beseda se tímto aktem připojuje k iniciativě neziskové organizace Díky, že můžem.

„Celý minulý rok jsme se mohli přesvědčit o tom, že svoboda je křehká a není samozřejmá. Stalo se mnoho událostí, které na to poukázaly. Rozsvícením Měšťanské besedy se připojujeme k důležitému aktu, gestu, které poukazuje na to, že hodnoty sametové revoluce jsou pořád živé a důležité,“ uvedl Ivan Jáchim, jednatel společnosti Měšťanské beseda Plzeň s.r.o.

Na státní svátek se celým Českem rozezní Modlitba pro Martu, kterou v symbolických 17:11 zazpívá Jana Kirschner živě z Národní třídy. V ten samý moment se rozsvítí také Měšťanské beseda a zazní originální verze této ikonické písně, která se stala symbolem sametové revoluce. Měšťanská beseda se vybarví do odstínů české trikolóry spolu s dalšími pěti desítkami budov nejen v České republice, které se připojily k iniciativě neziskové organizace Díky, že můžem. Ta již osmým rokem pořádá oslavy Korzo Národní na Národní třídě v Praze. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka