Plzeň podporuje malé a střední inovativní podniky, pořádá soutěž NEJ inovátor 5G

Město Plzeň pokračuje v organizaci soutěže NEJ inovátor, kterou zcela poprvé uspořádalo loni pro společnosti z Plzně a okolí.

Cílená propagace v Plzni

Do letošního ročníku se zapojila čtyři další česká města – Karlovy Vary, Bílina, Jeseník a Ústí nad Labem. Soutěž NEJ inovátor 5G se snaží najít organizaci s nejlepším řízením inovací s teoretickým dopadem do 5G sítí. Představení soutěže se uskuteční na konferenci v areálu SIT Port v Cukrovarské ulici v Plzni 1. října, bude součástí festivalu Inovujeme Plzeň, který připravuje město prostřednictvím Správy informačních technologií města Plzně. Součástí konference bude i prezentace plzeňských firem, projektu 5G pro 5 měst nebo autonomní tramvaje.
„Inovace jsou hnacím motorem současného hospodářského rozvoje. Pro firmy znamenají kontinuální růst, pro jejich zákazníky pak kvalitnější a hodnotnější zboží a služby. Inovace jsou zároveň klíčem k vyšší produktivitě a k uchování konkurenceschopnosti celé ekonomiky. Pro město Plzeň je stěžejní takovéto místní podniky podporovat, a to je právě smyslem soutěže NEJ inovátor 5G,“ řekl primátor města Plzně Martin Baxa.

„Firmy mají v této soutěži možnost porovnat své nápady v oblasti inovací a především to, jak s nimi umí pracovat, jak je převedou do praxe a jak je zpeněží. Město Plzeň musí myslet na budoucnost – a pro ni je rozhodující orientace v používání nových technologií a rychlých inovací. Potřebujeme tedy především malé a střední firmy, které se dokáží přizpůsobit novým podmínkám,“ uvedl radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola.

Do soutěže se mohly přihlásit všechny malé a střední inovativní společnosti se sídlem či významnými aktivitami na území regionu měst zapojených do projektu „5G pro 5 měst“, což jsou Karlovy Vary, Jeseník, Plzeň, Bílina a Ústí nad Labem. Obor podnikání je libovolný,
do soutěže ale nejsou zařazeny obchodní společnosti, které pouze distribuují produkty. Firmy se registrovaly v průběhu června 2021, nyní probíhá speciální hodnotící proces, takzvaný inovační audit. Ten přesně posoudí, jak společnosti k inovativním metodám přistupují, určí pořadí a vítěze soutěže a nositele titulu „NEJ inovátor 5G 2020“. Nejúspěšnější firmy převezmou ocenění v listopadu na slavnostním vyhlášení v Praze za účasti zástupců Ministerstva pro místní rozvoj ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Ministři Klára Dostálová a Karel Havlíček zároveň převzali nad tímto projektem záštitu.

Více informací o soutěži je k dispozici na www.nejinovator5g.cz



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.09.2021 08:07



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka