Mistrovství světa v paralukostřelbě by se mohlo konat v Plzni

Český lukostřelecký svaz a Tělovýchovná jednota zdravotně postižených Halma, z. s. podaly oficiální žádost o konání Mistrovství světa v paralukostřelbě 2023 v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Konat by se mělo od 27. července do 5. srpna, finále je plánováno na plzeňské náměstí Republiky. Záměr podpořilo město Plzeň.

„Akce navazuje na Mistrovství Evropy v paralukostřelbě z roku 2018, které se rovněž konalo v Plzni. Tato akce byla účastníky z celé Evropy a Evropskou asociací lukostřelby vyhodnocena jako nejlepší Mistrovství Evropy v historii,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Mistrovství světa v paralukostřelbě 2023 bude nominačním závodem na Olympijských hrách v Paříži 2024. „To bude z akce dělat velmi prestižní meeting. Závod bude zařazen mezi vládou deklarované významné sportovní akce v daném roce, očekává se účast tisícovek diváků. Akce nabídne veřejnosti i bohatý doprovodný program včetně možnosti vyzkoušet si různé parasporty,“ dodal vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

Pro kvalifikace, které se uskuteční od 27. července do 4. srpna, organizátoři vytipovali tréninkový areál v Luční ulici jako jediný odpovídající v Plzni. „FC Viktoria Plzeň podporuje i další sporty než je fotbal. Jelikož o akci víme v dostatečném časovém předstihu, tak rádi poskytneme tréninkové prostory v Luční ulici pro světové paralukostřelce,“ doplnil Petr Žitek, předseda výboru VIKTORIA PLZEŇ – fotbal,z. s.

V roce 2018 kvalifikace probíhala na hřišti SK SLOVAN Plzeň 1910 na Skvrňanech, finále pak na náměstí Republiky. Akce se uskutečnila ve spolupráci se Sportmanií Plzeň 2018.

ilustračné foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 12.07.2020 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka